fbpx
У Росії випробовують нову самохідну гармату

У Росії випробовують нову самохідну гармату

Артилерія ЗС Росії ОПК Росія САУ Світ Сусіди

У Росії на приймально-здавальні випробування вийшла самохідна 120-мм артилерійська гармата 2С42 «Лотос».

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на ЗМІ РФ.

Вперше «Лотос» було публічно представлено Центральним науково-дослідним інститутом точного машинобудування (ЦНИИТОЧМАШ) у 2019 році.

Як заявив головний конструктор установки Веніамін Щасливців, у «Лотоса» збільшений боєкомплект у два рази в порівнянні зі 2С9 «Нона».

Нині перспективна самохідна 120-мм артилерійська гармата «Лотос» проходить приймально-здавальні випробування.

Відзначається, що в рамках минулих випробувань новітня самохідка пройшла 80 км і зробила 14 пострілів. З 57 пунктів приймально-здавальних випробувань «Лотосу» залишилося провести ще сім.

У травні 2019 року гендиректор ЦНИИТОЧМАШ Альберт Баків в інтерв’ю заявив, що дальність стрільби складе 13 км, перші зразки установки будуть збиратися на КБАЛ ім. Кошкіна.

Повідомляється, що 2С42 створено на шасі, уніфікованому по вузлах і агрегатів з БМД-4М, маса 2С42 в бойовому положенні 18 тонн, потужність двигуна 450 к.с., максимальна швидкість 70 км/г.

Раніше повідомлялося, що ЦНИИТОЧМАШ веде роботу над проєктом «Зауралец-Д», який повинен був замінити наявний на озброєнні десантників артилерійський комплекс «Нона-С».

Однак пізніше Міноборони Росії замінило проєкт на вдосконалений «Лотос».

Як повідомляли в ЦНИИТОЧМАШ, основні відмінності 2С42 «Лотоса» від «Зауралец» будуть полягати в новій гарматі з більшою дальністю стрільби, а також впровадженні нових боєприпасів для ведення високоточної стрільби.

Артилерія ЗС Росії ОПК Росія САУ Світ Сусіди