fbpx
У Росії випробували «дрон-камікадзе» для озброєння кораблів ВМФ

У Росії випробували «дрон-камікадзе» для озброєння кораблів ВМФ

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ВМФ Росії Росія Світ Сусіди Флот

У Росії провели випробування морської модифікації безпілотника-камікадзе для оснащення кораблів військово-морського флоту (ВМФ).

Про це інформує Мілітарний.

Російська компанія Zala Aero випробувала морську версію баражуючого боєприпасу КУБ-БЛА, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на концерн «Калашников».

Безпілотник є універсальним засобом ураження, він є компактним і його можна запускати з невеликих суден, навіть із десантно-штурмових катерів.

Також цей баражуючий боєприпас може застосовуватися в складі “рою” безпілотників для спільного виконання завдання.

Zala Aero розробила та випробувала базову версію КУБ-БЛА у 2019 році. Він виконаний за схемою «літаюче крило» зі штовхаючим повітряним гвинтом, в хвостовій частині та запускається з катапульти.

Довжина безпілотника – 95 сантиметрів, а розмах крила – 1,2 метра. Він може провести у повітрі 30 хвилин, розвиваючи швидкість до 130 кілометрів на годину. Максимальне корисне навантаження КУБ-БЛА – три кілограми.

В міноборони Росії працюють над питанням оснащення військово-морського флоту баражуючими боєприпасами. Розміщувати дрони-камікадзе на військових кораблях планується в найкоротший час.

Для застосування з кораблів можуть застосовувати, як існуючі безпілотні літальні апарати, так і спеціально призначені для військово-морського флоту.


Російські дрони озброять новою ракетою


Ударні дрони будуть використовуватися для ураження морських та сухопутних цілей. Вони ефективні проти легких катерів та моторних човнів. Окрім того, безпілотники-камікадзе можуть знищувати живу силу та техніку при висадці морського десанту на берег.

Російський ударний БПЛА «Орион-е». Серпень 2021. Фото: ЗМІ РФ

Також, російська компанія «Кронштадт» у наступному році планує почати поставляти російські ударні БПЛА «Орион» за рубіж. БПЛА будуть вироблені на новому серійному заводі компанії «Кронштадт» в Дубні (Московська область). Заявлено, що перші кілька комплексів будуть готові до відвантаження замовникам вже у 2022 році.

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ВМФ Росії Росія Світ Сусіди Флот