fbpx
У Росії випробували нову балістичну ракету

У Росії випробували нову балістичну ракету

Азія Балістичні ракети ОПК Ракетобудування Росія Світ Сусіди

У Росії випробували нову міжконтинентальну балістичну ракету.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлень російських інформаційних джерел з посиланням на ТАСС, стало відомо, що 28 червня 2021 року, відбувся успішний пуск новітньої міжконтинентальної балістичної ракети розробки «Московский институт теплотехники» (МИТ), який входить в держкорпорацію «Роскосмос».

Пуск відбувся з Державного випробувального космодрому (Плесецьк) Міністерства оборони Росії.

В середині червня з космодрому «Плесецьк» був проведений успішний пуск нової балістичної ракети розробки МИТ, – йдеться в повідомленні.

Також, зазначається, що раніше з’явилася інформація, що 5 вересня 2019 року Міністерством оборони Росії було укладено державний контракт на проведення ОКР «Осина-РВ» зі створення нового стратегічного ракетного комплексу 15П182, за яким АТ «Корпорация «Московский институт теплотехники» виступає головним розробником.

Рухомий ґрунтовий ракетний комплекс стратегічного призначення «Ярс-С»

Ракетний комплекс 15П182 створюється як модернізація існуючих варіантів бойового ракетного комплексу «Ярс-М» з індексами 15П180 і 15П181.

Проведення льотних випробувань ракетного комплексу 15П182 в стаціонарному варіанті планувалося на космодромі «Плесецьк» в 2021-2022 роках, з не менш ніж двома пусками.

Зазначимо, що напочатку цього року, Міноборони Росії вперше оприлюднило характеристики модернізованого стратегічного ракетного комплексу РС-24 «Ярс-С».

ПУ 15У175М комплексу РС-24 Ярс (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

Як повідомлено, характеристики комплексу були оприлюднені під час Єдиного дня приймання військової техніки.

За даними Міністерства оборони Росії, «Ярс-С» споряджається твердопаливними балістичними ракетами калібру 1,86 метра і довжиною 17,8 метра. Стартова маса носія становить 46 тонн при масі корисного навантаження 1,25 тонни. Як заявлено у Росії, комплекс може вражати цілі на дальності до 10 тисяч кілометрів.

Нині в Ракетних військах стратегічного призначення Росії на дослідно-бойовому чергуванні комплекси «Ярс-С» стоять в Йошкар-Олі та Барнаулі.

Стратегічний ракетний комплекс «Ярс» встав на озброєння Росії у 2011 році. Мобільна установка оснащена триступеневої твердопаливної балістичною ракетою стартовою масою 46 тонн.

Азія Балістичні ракети ОПК Ракетобудування Росія Світ Сусіди