fbpx
У Росії випробували РЕБ “Серп-ВС”

У Росії випробували РЕБ “Серп-ВС”

РЕБ Росія Світ Сусіди

У Росії провели випробування системи радіоелектронної боротьби «Серп-ВС».

Випробування проводив холдинг «Росэлектроника», який входить до російської корпорації «Ростех».

Російська система «Серп» призначена для придушення літальних безпілотних апаратів.

Холдинг проводив випробування системи радіоелектронної боротьби на об’єкті паливно-енергетичного комплексу Росії.

Встановлені на промисловій території нафтової компанії пристрої дозволили протидіяти дронам у зоні, яка була під охороною.

Російська система радіоелектронної боротьби «Серп». Фото: НДІ «Вектор»

«Серп-ВС» може працювати автономно на віддаленій позиції і захищати як мобільні, так і стаціонарні об’єкти.

Система РЕБ, розроблена НДІ «Вектор» холдингу «Росэлектроника», здатна придушувати канали зв’язку, управління та навігації безпілотника. НДІ «Вектор» – одне з підприємств Росії з розробки та виробництва продукції в галузі радіотехніки та радіоелектроніки.

Виробником заявлено, що система дозволяє впливати як на сигнали глобальних навігаційних супутникових систем (GPS, ГЛОНАСС, Galileo та BeiDou), так і на сигнали управління БПЛА у діапазонах 2,4 та 5,6 ГГц, що використовуються у мережах Wi-Fi.

«Одна з переваг “Серп-ВС” – можливість придушувати дрони на 360 градусів по горизонтальній осі. За вертикаллю пристрій впливає на БПЛА у секторі від -10 град. до 80 град», – розповідає виробник.

Російська система радіоелектронної боротьби «Серп». Фото: НДІ «Вектор»

Також передбачено можливість керованого секторального придушення. Режими роботи в кожному з чотирьох азимутальних секторів задаються незалежно один від одного. Потужність пристрою – не більше 150 Вт, дальність дії – до 3 км. Зв’язок із власним пунктом управління здійснюється через мережу Ethernet.

«За підсумками двомісячної експлуатації на об’єктах одного з підприємств, пристрою “Серп-ВС” повністю підтвердили заявлені характеристики, дозволивши нівелювати ризики появи в периметрі території сторонніх БЛА. Інтуїтивне управління не викликало труднощів у персоналу. Інтерес до продукту виявили ще ряд промислових компаній. Наразі ведуться переговори щодо постачання комплексів», – заявив директор з розвитку бізнесу НДІ «Вектор».

Нагадаємо, благодійники придбали для військових України комплекси радіоелектронної боротьби «Буковель», які проходили випробування у 59-тій бригаді.

РЕБ Росія Світ Сусіди