fbpx
У Росії затримали партію корпусів МТ-ЛБ для Білорусі

У Росії затримали партію корпусів МТ-ЛБ для Білорусі

Азовське море Білорусь Болгарія Бронетехніка Затримання МТ-ЛБ Росія Світ Сусіди

У Ростовській області Росії затримали вісім гусеничних бронетранспортерів МТ-ЛБ радянського виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

В порту Азова, 1 жовтня арештовані вісім радянських гусеничних бронетранспортерів МТ-ЛБ (многоцелевой транспортёр-тягач лёгкий бронированный), які перевозили з Болгарії до Білорусі транзитом через Росію, пише «Интерфакс». Компанія-перевізник, яка перевозила зазначену бротехніку зареєстрована в США.

Військова техніка прибула морем з Болгарії та направлялась в Білорусь. Всього в партії знаходилося 20 багатоцільових легких броньованих транспортерів, які раніше належали болгарської армії.

У 12 одиниць бронетехніки супровідні документи виявилися в порядку і вони були пропущені російською митницею до місця призначення. На машини були акти про демілітаризацію, проте як стверджують у Росії, у 8-ми МТ-ЛБ вони виявились підробними.

“Техніка в дійсності цю процедуру не проходила, болгарська компанія внесла дані про нібито виконані роботи, і компанія-перевізник, представила ці неправдиві акти для підтвердження законності переміщення військової техніки”.

Колишні болгарські військові машини та запчастини до них, планувалося вивезти до Білорусі.

Легкий багатоцільовий гусеничний багатоцільовий тягач МТ-ЛБ прийнятий на озброєння в СРСР у 1964 році. Він призначений для перевезення людей і вантажів, також широко використовується в ролі артилерійського тягача.

МТ-ЛБ

Використовувався як база для ряду машин спеціального призначення, а шасі бронетранспортера використовувалося для цивільних всюдиходів.

Тягач не призначений для використання в наступальних цілях. Кулеметне озброєння він має виключно для власної оборони.

Минулого року, на військовому форумі «Армия-2020» в Росії представили модернізацію багатоцільового тягача МТ-ЛБ з додатковим бронюванням. Роботи проведені на підприємстві «Ремдизель» розташований у Набережних Чєлнах та мають шифри МГТТ-ЛБ і МГШ-ЛБУ.

МТ-ЛБ

Зовні модернізація повторює принцип бронювання українського оборонно-промислового комплексу середини 2000-х років, що було розроблене Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені Морозова.

Азовське море Білорусь Болгарія Бронетехніка Затримання МТ-ЛБ Росія Світ Сусіди