fbpx
У Сербії показали новий БТР Lazanski з російською 57-мм гарматою

У Сербії показали новий БТР Lazanski з російською 57-мм гарматою

Бронетехніка БТР Європа ОПК Світ Сербія

Сербія представила новий колісний бронетранспортер під назвою Lazanski, який озброєний російською 57-мм гарматою.

Про це інформує Мілітарний.

Сербська оборонна компанія Yugoimport вперше представила на міжнародній виставці озброєнь «Партнер-2021» в Бєлграді, новітній бронетранспортер (БТР) Lazanski, який оснащений російським бойовим модулем АУ-220М з 57-мм автоматичною гарматою та 7,62-мм кулеметом, пишуть місцеві ЗМІ.

Lazanski є подальшим розвитком сербського бронетранспортера Lazar 3, він став першою важкоозброєною модифікацією цієї бронемашини.

Заявлено, що застосування російських бойових модулів допоможе значно підвищити експортний потенціал бронемашини за рахунок того, що така модифікація переводить Lazanski з категорії бронетранспортерів в категорію бойових машин піхоти з істотно підвищеною вогневою потужністю.

Потужність дизельного двигуна нового БТР – 700 к.с. Дані про максимальну можливу швидкість не оприлюднені. Місткість – 13 військовослужбовців.

АУ-220М з 57-мм автоматичною гарматою дозволить бронетранспортеру боротися з повним спектром цілей на полі бою, за винятком важкої бронетехніки.

Автоматична артилерійська установка АУ-220М призначена для установки на перспективну та модернізовану бойову техніку з метою підвищення вогневої потужності мотопіхотних і піхотних підрозділів.

АУ-220М виконана у вигляді дистанційно-керованого безлюдного артилерійського модуля.

Система управління вогнем призначена для управління процесом виявлення та ідентифікації цілей, наведенням і ведення вогню з 57-мм автоматичної гармати та 7.62-мм кулемета при стрільбі з місця, з ходу і на плаву в усіх умовах бойового застосування. Боєкомплект – 80 снарядів та 500 патронів відповідно.

Модуль оснащений комбінованим прицільним комплексом, що включає в себе телевізійний і тепловізійний канали, лазерні далекоміри та незалежну 2-площинну стабілізацію поля зору.

Сербський бронетранспортер Lazar 3

Колісний бронетранспортер Lazar 3 вперше продемонстрували у 2015 році, у залежності від комплектації може бути озброєний важкими кулеметами, 30-мм автоматичною гарматою, а також протитанковим ракетним комплексом. Екіпаж БТР – 3 осіб, десант – 9 бійців.

Бронетехніка БТР Європа ОПК Світ Сербія