fbpx
У Сербії показали російські «Корнети»

У Сербії показали російські «Корнети»

Балкани Європа Закупівлі Піхотне озброєння ПТРК ПТРК «Корнет» Росія Світ Сербія

Збройні сили Сербії показали нещодавно отримані російські протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) «Корнет».

Про це інформує Мілітарний.

Президент Республіки Сербія, Александар Вучич 3-го січня 2022 року, взяв участь у демонстрації боєздатності 72-ї бригади спеціальних операцій, що розташована неподалік від Белграда.

Під час демонстрації можливостей частина підрозділу показала свої навички боротьби з тероризмом у взаємодії з вертолітним підрозділом Повітряних сил і ППО.

Розвідувально-контртерористичні підрозділи бригади продемонстрували верховному головнокомандувачу, свою майстерність та змоделювали застосування російського протитанкового комплексу «Корнет», який нещодавно надійшов на озброєння військового підрозділу.

«Під час демонстрації можливостей були задіяні бойові машини Miloš та Hummer, гелікоптер H-145M, система БПЛА, дистанційно керована безпілотна платформа Little Miloš та протитанковий ракетний комплекс «Корнет», – повідомили у пресслужбі Міноборони Сербії.

Протитанковий ракетний комплекс «Корнет-ЕМ», яким оснащена 72-а бригада спеціальних операцій, призначений для знищення броньованих цілей, цілей з динамічним захистом та укріплень вдень і вночі.

«Комплект протитанкового ракетного комплексу «Корнет» складається з пускової установки зі штативом, прицільного пристрою, протитанкової керованої ракети, інструментів та приладдя. Дальність дії протитанкової ракети від 150 до 8000 м. «Корнет» має тепловізійний приціл та може пробити 1100-1300 мм броні. Система може працювати при температурах від -20º до +60º градусів Цельсія», – розповіли у оборонному відомстві Сербії.

Нагадаємо, що президент Сербії Александар Вучич, 24 грудня минулого року, заявив що до Сербії прибули російські ракети «Корнет». В інтерв’ю сербському телеканалу Prva TV він сказав, що країна заплатила за ракети наперед, за його словами, пристойну ціну.

Сербія

Про те, що Сербія закуповує російські протитанкові ракетні комплекси «Корнет» ми повідомляли у вересні 2021 року. Кількість придбаних протитанкових керованих ракет, пускових установок, а також інші деталі угоди не розкриваються.

Пуск керованої протитанкової ракети з комплексу «Корнет»

Окрім того, Сербія домовилася із Росією про купівлю нових зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцирь-С1». У лютому 2020 року Белград отримав перші російські ракетно-гарматні комплекси, які доставили на військовий аеродром в Батайниці.

Місце ДТП з системою ППО «Панцирь-С1»

Один з шести сербських комплексів у квітні 2021 року потрапив у дорожньо-транспортну пригоду на об’їзній дорозі під столицею країни містом Белград. Машина, що прямувала на військовий полігон «Пасулянске ливаде» з трьома ракетами, з’їхала з дороги, одна з них випала з башти.

Балкани Європа Закупівлі Піхотне озброєння ПТРК ПТРК «Корнет» Росія Світ Сербія