fbpx
У Середземне море увійшов авіаносець США

У Середземне море увійшов авіаносець США

Авіаносці ВМФ США Середземне море Флот

Авіаносна ударна група військово-морських сил Сполучених Штатів Америки на чолі з  авіаносцем USS Eisenhower перетнула протоку Гібралтар і увійшла в Середземне море.


За даними ЗМІ, авіаносець супроводжують ракетні крейсери USS San Jacinto і USS Vella Gulf, а також есмінці Truxtun, USS James Willians і USS Stout.

Армія Сполучених Штатів уточнила, що формування рухається в район Перської затоки для зміни авіаносної ударної групи авіаносця USS Harry S.Truman.

Техаський канал Kxan повідомляє, що на борту американського авіаносця знаходяться 48 винищувачів, а USS Eisenhower також супроводжує атомний підводний човен, оснащений крилатими ракетами Tomahawk.

USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69)

Атомний авіаносець USS «Dwight D. Eisenhower» (CVN-69) є другим в серії з 10 авіаносців ВМС США класу «Nimitz» («Німіц»). Названий на честь 34-го президента США Дуайта Ейзенхауера. Спочатку корабель називався просто як USS «Eisenhower», але 25 травня 1970 року був змінений на USS «Dwight D. Eisenhower». Також є першим кораблем з такою назвою в складі військово-морського флоту США.

Основні характеристики: Водотоннажність 97000 тонн. Довжина 340 метрів, по ватерлінії 317 метрів. Ширина 76,8 метра, по ватерлінії 40,8 метра. Осадка 11,3 метра. Швидкість ходу 30 вузлів. Екіпаж складає 3200 чоловік плюс 2480 чоловік авіакрила.

Двигуни: 2 реактора, 4 турбіни. Потужність: 260000 л. с. (191 МВт).

Авіаносці ВМФ США Середземне море Флот