fbpx
У Щасті споруджують новий КПВВ

У Щасті споруджують новий КПВВ

Будівництво Війна на Донбасі Донбас КПВВ Луганщина ОРДЛО Україна Цивільні громадяни

У Щасті Луганської області споруджують новий КПВВ (контрольно-пропускний в’їзду та виїзду) з окупованою частиною України.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

Відкриття нового КПВВ «Щастя» заплановане на 10 листопада 2020 року.

Рішення про будівництво нового КПВВ було ухвалено під час зустрічі Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

Зараз тут відбувається розбудова пункту пропуску через лінію розмежування сторін.

Спорудження додаткового пункту пропуску здійснюють у два етапи. Спершу облаштовують пішохідне сполучення, потім – автомобільне.

До будівництва КПВВ залучено особовий склад Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, а також представників військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей, робітників Попаснянського районного водоканалу та регіональної служби автомобільних доріг.

Наразі триває розбудова дорожньої мережі та ремонт мосту через річку Сіверський Донець, уже розчищений і майданчик для розгортання сервісної зони.

Крім того, на відведену ділянку доставлені і встановлені три мобільні житлові модулі.

У Щасті споруджують новий КПВВ

Очікувана пропускна спроможність нового пункту в’їзду-виїзду – 10–15 тисяч осіб та 3–5 тисяч транспортних засобів за добу.

Станом на сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил щоденно функціонує КПВВ «Станиця Луганська», двічі на тиждень – КПВВ «Новотроїцьке».

Решта пунктів пропуску, а це «Золоте», «Мар’їнка», «Гнутове» та «Майорське», не функціонують з вини російсько-окупаційних військ.

Будівництво Війна на Донбасі Донбас КПВВ Луганщина ОРДЛО Україна Цивільні громадяни