fbpx
У Сполучених Штатах випробували елементи міжконтинентальної балістичної ракети Sentinel

У Сполучених Штатах випробували елементи міжконтинентальної балістичної ракети Sentinel

Northrop Grumman Балістичні ракети ОПК Ракетобудування США Ядерна зброя

Корпорація Northrop Grumman успішно завершила випробування кількох важливих елементів перспективної міжконтинентальної балістичної ракети Sentinel.

Про це корпорація повідомила на своєму вебсайті.

Відбувалися випробування злету обтічника, а також модальні випробування ракети. Дані про структурну динаміку ракети в польоті знижують ризик для програми, а також допоможуть інженерним командам удосконалити конструкцію й розрахунки та забезпечать успіх польоту.

«Випробування на відрив обтічника довело правильність наших модельних прогнозів.  А випробування ракетного блоку продемонструвало ефективність ракети в польоті, що допомогло підтвердити припущення і доопрацювати моделі. Ці успіхи надають нам впевненості в тому, що ми продовжуємо рухатись вперед на шляху до створення безпечного, надійного і захищеного потенціалу для нації», – наголосила Сара Віллоубі, віцепрезидентка і керівниця програми Sentinel компанії Northrop Grumman.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що Королівський флот Великої Британії готується до випробувального пуску міжконтинентальної балістичної ракети Trident 2 D5 в Атлантичному океані.

Він буде здійснений з підводного човна HMS Vanguard і має на меті підтвердити працездатність усіх систем після семирічного ремонту субмарини.

Королівський флот уперше за 8 років здійснить випробування балістичної ракети, яка входить до складу сил ядерного стримування.

Міжконтинентальна балістична ракета Sentinel

Програма Sentinel – це модернізація наземного компонента ядерної тріади Сполучених Штатів. Планується, що ракета залишатиметься актуальною до 2075 року.

Вона повинна повністю замінити свого старшого «брата» Minuteman III, який став на бойове чергування з 1970 до 2029 року.

Уряд Сполучених Штатів планує витратити на експлуатацію нових ракет близько 264 мільярдів доларів.

Корисним навантаженням обрали термоядерну боєголовку W87 Mod 1. Перші роки експлуатації ракети планують використовувати боєголовки W87-0, а потім, з 2030 року, – W87-1.

Ракета матиме шахтне базування та складатиметься з трьох ступенів.

Northrop Grumman Балістичні ракети ОПК Ракетобудування США Ядерна зброя