fbpx
У США назвали штати, які отримують найбільші інвестиції від військової допомоги Україні

У США назвали штати, які отримують найбільші інвестиції від військової допомоги Україні

Світ США Україна-США

У США розкрили деталі щодо розподілу між штатами 41,7 мільярда доларів на закупівлю, інвестиції та заміну всіх видів систем для підтримки України.

У виданні Reuters розповіли, що американські штати Пенсильванія, Аризона і Техас отримують найбільшу вигоду від фінансування США озброєння для України.

Найбільше – 2,52 мільярда доларів на виробництво зброї та боєприпасів – отримала Пенсильванія, штат, який може вплинути на результати президентських виборів у США.

В Аризоні витрати та інвестиції, пов’язані з Україною, становили 2,02 мільярда доларів, а в Техасі – 1,85 мільярда доларів.

Адміністрація президента США Джо Байдена наголошувала, що багато зброї, відправленої до України, буде заміщено завдяки новим контрактам на мільярди доларів, укладених з американськими компаніями.

Завод General Dynamics у в Мескіті (Техас) з виробництва 155-мм снарядів. Травень 2024. США. Фото: The New York Times

Мільярдні контракти отримали, зокрема, аризонська компанія RTX Raytheon, яка виробляє ракетні системи Patriot.

Також General Dynamics – виробник артилерійських снарядів, які виготовляються в кількох штатах, включаючи Пенсильванію, Огайо і Техас.

У 2023 році оборонні компанії США з різних штатів минулого року заробили $81 млрд за рахунок військових продажів за кордоном, що на 56% відсотків більше, ніж 2022 року.

Укладенню величезних угод посприяло повномасштабне вторгнення Росії до України.

Raytheon Technologies (RTX). Фото: Simon Dawson/Bloom

Минулого року продажі американської зброї за кордоном різко зросли, досягнувши рекордних $238 млрд. Уряд США напряму домовився про продажі на суму $81 млрд доларів. Решта – були прямими продажами оборонних компаній США іноземним державам.

Джо Байден та інші офіційні особи наголошували, що допомога США Києву підтримує робочі місця в Америці через виробництво зброї, що додатково підкріплюється переозброєнням інших європейських союзників, які спустошили свої запаси, щоб підтримати Україну.

Нещодавно Департамент оборони США оприлюднив актуальні результати збільшення виробництва різних боєприпасів.

Світ США Україна-США