fbpx
У США обговорили перспективи виробництва зброї для України

У США обговорили перспективи виробництва зброї для України

Військова допомога ОПК Світ США Україна

Представники Білого дому обговорили з американськими оборонними компаніями виробництво зброї для України.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопосадовці адміністрації США.

Цю зустріч у понеділок, 8 січня, скликав радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.

Вона була спрямована на підготовку американської оборонно-промислової бази як для найближчих потреб України, так і для будь-яких майбутніх конфліктів.

У обговоренні взяли участь керівники близько десяти компаній, які представляють різні напрямки американського військово-промислового комплексу.

За даними одного з посадовців Білого дому, зустріч мала на меті допомогти Україні подолати “ключові технологічні виклики, що гальмують прогрес та ініціативу на полі бою”.

Серед учасників були менеджери компаній Palantir Technologies та Anduril Industries, які переважно спеціалізуються на оборонних комп’ютерних системах, а також Fortem Aerospace, що займається боротьбою з дронами та Skydio, яка виробляє безпілотники.

На переговорах, які тривали декілька годин зокрема, йшлося про те, як задля підтримки України ефективно використати американські оборонні технології.

Обговорювалося розмінування, безпілотники та системи для боротьби з російськими дронами.

Варто зазначити, що американська військова допомога Україні мобілізувала оборонно-промисловий комплекс США і залучила мільярдні інвестиції у виробництво озброєнь. У Пентагоні  наголосили, що такого у країні не бачили десятиліттями.

Виділені кошти не надходять безпосередньо в Україну, а йдуть на виробництво нової зброї всередині Сполучених Штатів для забезпечення поточних потреб ЗСУ або для заміни тієї, що була відправлена із запасів США.

На початку цього року, “Мілітарний” повідомляв, що компанія Aerojet Rocketdyne, яка належить L3Harris Technologies, прискорить виробництво твердопаливних двигунів для ракет GMLRS, що застосовуються пусковми установками М142 HIMARS та M270 MLRS, які також стають на озброєнні Збройних Сил України.

Військова допомога ОПК Світ США Україна