fbpx
У США підтверджують знищення ракети “Кинжал” з ЗРК Patriot

У США підтверджують знищення ракети “Кинжал” з ЗРК Patriot

Війна з Росією Гіперзвукові ракети ЗРК Patriot МиГ-31 ППО та ПРО США Україна Х-47м2 "Кинджал"

США впевнені в тому, що російську ракет Х-47 “Кинжал” знищили саме за допомогою ЗРК Patriot.

Про це CNN повідомили джерела обізнані з ситуацією.

Зазначають, що ЗРК Patriot може успішно протидіяти балістичним ракетам, а можливості зупиняти гіперзвукові ракети були теоретичними.

Тож те, що Повітряні сили Україн перехопили Х-47  підтверджує реальні можливості американського комплексу.

Зенітно-ракетний комплекс Patriot українських військових. Україна. Квітень 2023. Кадр з відео Збройних Сил України

Також джерела CNN підкреслили, що Пентагон розглядає це, як важливу подію, оскільки до цього Путін публічно заявляв, що Х-47 може оминути всі наявні системи ППО та ПРО.

До того як українські військові збили ракету розрахунок Росії полягав у тому, що якщо вони використають цю ракету, то вона неодмінно попаде у ціль. Співрозмовники CNN зауважують, що знищення цієї ракети ставить під сумнів такий розрахунок російських військових.

Також підкреслюють, що виробництво гіперзвукових балістичних ракет було складним для РФ, а санкції  додали ще більше проблем.

Зазначають, що перехоплення Х-47 “Кинжал” було здійснено українським екіпажем, який проходив навчання в Оклахомі.

Те, що українські військові працювали без участі американських радників також підкреслили в Пентагоні. В міністерстві оборони США це назвали “великим поверненням інвестицій”.

6 травня Командувач Повітряних Сил України Микола Олещук підтвердив, що в ніч на 4 травня було збито ракету Х-47 “Кинжал” за допомогою комплексу Patriot.

Х-47м2 «Кинжал» — російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс. За габаритами та зовнішнім виглядом ракета комплексу «Кинжал» подібна до балістичних ракет ОТРК «Искандер».

Максимальна заявлена швидкість ракети – 10 М. Носієм є переобладнаний винищувач-перехоплювач МиГ-31К, який здатний нести 1 ракету і уражати цілі на відстані до 2000 км.

Війна з Росією Гіперзвукові ракети ЗРК Patriot МиГ-31 ППО та ПРО США Україна Х-47м2 "Кинджал"