fbpx
У США показали БПЛА Ravn X для космічних запусків

У США показали БПЛА Ravn X для космічних запусків

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Космос Світ США

Компанія Aevum представила безпілотний літальний апарат «Ravn X».

Про це повідомляє компанія Aevum.

Новий БПЛА планується зробити першою сходинкою системи виведення невеликих супутникових апаратів на низьку навколоземну орбіту.

Як повідомлено, розробники припускають, що завдяки безпілотнику можна буде забезпечити космічні запуски кожні три години.

Військові США зацікавлені в створенні відносно дешевою системи космічних запусків, яка б дозволяла виводити корисне навантаження в космос з високою частотою і в будь-який час.

БПЛА Ravn X від Aevum

Зокрема, Агентство перспективних оборонних розробок проводить конкурс на розробку багаторазового космоплана, який дозволив виводити корисне навантаження на орбіту не менше, ніж 10 разів за 10 днів.

Ravn X

Безпілотний літальний апарат, представлений компанією Aevum, має в довжину 24,4 метра і розмах крила 18,3 метра. Максимальна злітна маса апарата становить 24,9 тонни.

Безпілотник працює на звичайному авіаційному паливі Jet A. Перший політ безпілотника повинен відбутися до кінця 2021 року.

Крім того, у 2021 році Aevum планує провести перший демонстраційний запуск корисного навантаження в космос для військових.

Передбачається, що безпілотник буде злітати на висоту 9 – 18 тисяч метрів і запускати двоступеневу ракету з корисним навантаженням.

Остання і буде вже виводити на низьку навколоземну орбіту супутники.

Інші подробиці про Ravn X, розробкою якого американська компанія займалася з 2016 року, поки не розкриваються.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року у США компанія SpaceX вивела на орбіту військовий GPS-супутник третього покоління.

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Космос Світ США