fbpx
У США продемонстрували концепт винищувача наступного покоління

У США продемонстрували концепт винищувача наступного покоління

Авіабудування Авіація Світ США Технології

У Повітряних силах США продемонстрували концепт секретного винищувача наступного покоління.

Про це повідомляє Мілітарний.

Винищувач наступного покоління будується в рамках програми «Повітряне домінування наступного покоління» (Next Generation Air Dominance, скорочено NGAD).

Показали концепт літака повітряного домінування наступного покоління у доповіді Повітряних сил США за дворічний період.

У вересні 2020 року з’явилась інформація, що військові США спільно з однією з американських компаній розробили, зібрали та провели випробування демонстратора винищувача нового покоління NGAD.

Зазначається, що демонстратор пройшов і натурні льотні випробування, «побивши безліч рекордів», проте будь яких подробиць тоді не було.

Художня ілюстрація літака Boeing Next Generation Air Dominance (NGAD). Це не обов'язково літак NGAD, який проходить випробування, оскільки США надали мало подробиць про цю секретну програму під час свого оголошення.

Демонстратор літака повітряного домінування наступного покоління був повністю спроєктований в цифровому вигляді. Частина випробувань модель також пройшла в «цифрі», що дозволило істотно скоротити час, необхідний на створення першого льотного зразка.

Програма повітряного домінування наступного покоління – це проєкт Повітряних сил США для створення сімейства систем для повітряного домінування, яка може включати винищувачі, безпілотники та інші мережеві платформи в космосі або кіберпросторі.

Започатковувалась програма NGAD як спільний проєкт Повітряних сил та ВМФ США, та вже згодом обидві служби створили у себе окремі управління по напрямках, хоча і зберегли співпрацю між собою.


Американські таємниці: програма NGAD


Виготовлений минулого року зразок, був створений лише за рік, та до сьогодні не відомо чи є літак пілотованим, чи безекіпажним.

Так само не відомо, з якою саме компанією Повітряні сили співпрацюють по розробці нового літального апарату.

Авіабудування Авіація Світ США Технології