fbpx
У США розробляють новий радар до NASAMS

У США розробляють новий радар до NASAMS

Kongsberg Raytheon ЗРК NASAMS Норвегія ППО та ПРО РЛС Світ США

У США розробляю нову радіолокаційну станцію до зенітно-ракетного комплексу NASAMS.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії RTX.

Компанія отримала фінансування від Департаменту оборони США на подальшу розробку та інтеграцію нової радіолокаційної станції з активною фазованою антенною решіткою GhostEye MR.

Департамент виділив фінансування у розмірі близько 7 мільйонів доларів для оцінки системи та подальшого розвитку.

Майбутні випробування мають підтвердити можливості радарної станції використовуватись у середовищі радіоелектронних перешкод та насиченості ворожої авіації.

«Ця урядова підтримка підтверджує зростаючу актуальність і попит на можливості GhostEye MR, оскільки країни в усьому світі прагнуть зміцнити свою протиповітряну оборону», – розповів Том Лаліберті, президент підрозділу наземних і протиповітряних систем Raytheon.

Розробка цієї системи пов’язана зі збільшенням попиту на зенітно-ракетні комплекси NASAMS, та їх використання Збройними Силами США та України.

Наразі комплекс використовує причіпні радарні станції AN/MPQ-64F1 Sentinel для пошуку та супроводження повітряних цілей.

Всього у складі підрозділу знаходиться дві пускові установки, і по одній радіолокаційної станції до кожної з них.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, у вересні Литва посилить протиповітряну оборону України новими пусковими установками зенітно-ракетного комплексу NASAMS.

Заяви пролунали під час візиту Гітанаса Науседа до Києва для участі в третьому саміті міжнародної Кримської платформи.

Глава України Володимир Зеленьский подякував литовському колезі його особистий внесок у всебічну допомогу Україні з боку Литви.

Kongsberg Raytheon ЗРК NASAMS Норвегія ППО та ПРО РЛС Світ США