fbpx
У США спустили на воду корабель USS Marinette

У США спустили на воду корабель USS Marinette

Lockheed Martin ВМФ США Світ Суднобудування США Флот

У США спустили на воду 25-й корабель типу Freedom. Новий корабель отримав назву USS Marinette.

Про це повідомляє компанія Lockheed Martin.

У найближчі місяці буде завершена його добудова на плаву, і корабель передадуть американському флоту на приймальні випробування.

Кіль USS Marinette був закладений на верфі 27 березня 2019 року.

Кораблі будуються по американській програмі зі створення бойових кораблів прибережної зони Littoral Combat Ships (LCS), але при цьому ці кораблі повністю здатні працювати у відкритому океані.

Корабель USS Marinette типу Freedom. Листопад 2020. Фото: Lockheed Martin

В рамках цієї програми ВМФ США закуповують два типи кораблів: LCS-1 Freedom виробництва корпорації Lockheed Martin і LCS-2 Independence, будівництвом яких займається компанія Austal USA.

Обидва кораблі мають схожі характеристики й озброєння, але істотно відрізняються типом корпусу. До 2030 року американські ВМФ планують отримати на озброєння понад 60 кораблів двох типів.

Довжина кораблів типу LCS-1 Freedom становить 118 м, ширина – 17,6 м, осадка – 4,3 м, водотоннажність – 3450 т.

Кораблі можуть розвивати швидкість до 45 вузлів і перебувати в морі 21 день, долаючи відстань до 6500 км. Залежно від виконуваних завдань екіпаж кожного з кораблів може складатися з 15, 50 або 75 осіб.

На озброєнні кораблів типу LCS-1 Freedom автоматичні гармати Mk 110 калібру 57 мм, протиповітряні ракети RIM-116, торпеди Mark 50, а також ракети NETFIRES PAM.

Крім того, на кораблях є майданчик і ангар для двох вертольотів MH-60R / S Seahawks і безпілотника Q-8 Fire Scout.

Нагадаємо, у серпні 2020 року ВМФ США прийняв у стрій прибережний бойовий корабель USS «St. Louis» (LCS 19) класу Freedom, побудований підприємством Marinette Marine для флоту США.

Lockheed Martin ВМФ США Світ Суднобудування США Флот