fbpx
У США сталося зіткнення двох навчально-тренувальних літаків Т-38С Talon

У США сталося зіткнення двох навчально-тренувальних літаків Т-38С Talon

Авіаінциденти Авіація Навчально-тренувальний літак ПС США Світ США

У США, внаслідок аварії за участю двох навчально-тренувальних реактивних літаків Т-38С Talon один пілот загинув, ще двоє отримали травми різної тяжкості.

Про це інформує Мілітарний.

У п’ятницю, 19 листопада 2021 року, один пілот загинув та ще двоє отримали травми внаслідок аварії за участю двох навчально-тренувальних літаків T-38С Talon із 47-го навчального авіакрила Повітряних Сил США, пише Air Force Times.

Аварія сталася близько 10 години ранку, за місцевим часом, на злітно-посадковій смузі американської авіабази Лафлін у Техасі.

Один із поранених пілотів був доставлений до регіонального медичного центру Валь-Верде в Дель-Ріо, згодом його виписали. Другий перебуває у критичному стані, його привезли до медичного центру армії Brooke Army в Сан-Антоніо, повітряним транспортом.

T-38 «Talon». Фото з відкритих джерел

Загиблим виявився лейтенант Ентоні Д. Венц, йому було 23 роки, він родом з міста з Фалкон, штат Колорадо.

У Повітряних Силах США не розголошують інформацію про обставини аварії, триває розслідування.

Судячи з фотографій, поширених у соціальних мережах, аварія могла статися, коли два літаки збиралися злетіти або приземлитися:

У Лафліна знаходиться 47-е льотне тренувальне крило, одне з трьох центрів для навчання американських льотчиків основам польоту.

Близько 3000 співробітників центру щороку проводять спеціальну підготовку сотень пілотів зі США та союзних країн, використовуючи навчально-тренувальні літаки T-1A Jayhawk, T-6A Texan II і T-38C Talon.

T-38C Talon

Два роки тому, подібне смертельне зіткнення двох тренувальних літаків Talon, які приземлялися в строю, призвело до призупинення виконання подібних польотів. Це сталося, 21 листопада 2019 року на базі Венс, штат Оклахома.

T-38 Talon – двомісний надзвуковий навчальний реактивний літак американського виробництва. ВПС США експлуатують цю модель протягом близько 50 років. У січні 2013-го року стало відомо про наміри замінити ці літаки на більш сучасні.

Авіаінциденти Авіація Навчально-тренувальний літак ПС США Світ США