fbpx
У США відбулись випробування балістичної ракети

У США відбулись випробування балістичної ракети

Балістичні ракети Ракетобудування Світ США

У США на базі ВПС Ванденберг у Каліфорнії відбулись успішні випробування балістичної ракети наземного базування середньої дальності.

Про це повідомляє Reuters

Це вже другі випробування ракетної зброї середньої дальності після завершення дії договору між США та Росією про ракети середньої та малої дальності.

Перші випробування відбулися 18 серпня на острові Сан-Ніколас в штаті Каліфорнія. Тоді у Пентагоні розповіли, що крилата ракета випущена з наземної пускової установки знищила ціль після більш ніж 500 кілометрів польоту.

Інформація щодо максимального радіусу її дії не розголошується.

Відео запуску балістичної ракети в ході випробувань:

Раніше відповідно до договору про ракети середньої дальності США та СРСР не могли створювати подібну зброю, проте через порушення правонаступницею Радянського Союзу – Росією цієї угоди, США вирішили не продовжувати його.

Цей договір, а також Угода СНО-3 про скорочення стратегічного наступального озброєння між Росією та США є двома ключовими документами, які контролюють ядерне озброєння двох найбільших ядерних держав у світі.

Дія СНО-3 збігає на початку 2021 року, якщо сторони не домовляться про її подовження. Росія вже заявляла про готовність із неї вийти.

США та НАТО неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов ракетного договору та розробці ядерної зброї, зокрема ракети 9M729 або SSC-8, яка, за даними НАТО, має радіус дії близько 1 500 кілометрів.

Балістичні ракети Ракетобудування Світ США