fbpx
У США випробували нову крилату ракету

У США випробували нову крилату ракету

Крилаті ракети Ракетобудування Світ США

Сполучені Штати випробували першу крилату ракету середньої дальності, яка може знищувати цілі на відстанях у понад 500 кілометрів.

Про це повідомляє прес-служба Пентагону

Раніше такі розробки були заборонені договором з Росією, з якого обидві сторони вийшли 2 серпня 2019 року.

Випробування ракети відбувалися 18 серпня на острові Сан-Ніколас в штаті Каліфорнія.

У Пентагоні розповіли, що ракета випущена з наземної пускової установки уразила ціль після більш ніж 500 кілометрів польоту. Інформація щодо максимальної дальності дії не розголошується.

Відео пуску:

Раніше відповідно до договору про ракети середньої дальності США та СРСР не могли створювати подібну зброю, проте через порушення правонаступницею Радянського Союзу – Росією цієї угоди, США вирішили не продовжувати його.

Цей договір, а також Угода СНО-3 про скорочення стратегічного наступального озброєння між Росією та США є двома ключовими документами, які контролюють ядерне озброєння двох найбільших ядерних держав у світі.

Дія СНО-3 збігає на початку 2021 року, якщо сторони не домовляться про її подовження. Росія вже заявляла про готовність із неї вийти.

США та НАТО неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов ракетного договору та розробці ядерної зброї, зокрема ракети 9M729 або SSC-8, яка, за даними НАТО, має радіус дії близько 1 500 кілометрів.

Крилаті ракети Ракетобудування Світ США