fbpx
У США випробували новий керований боєприпас для гранатомета Carl-Gustaf

У США випробували новий керований боєприпас для гранатомета Carl-Gustaf

Raytheon Saab Боєприпаси Випробування Гранатомет Піхотне озброєння Світ США

Компанія Saab у співпраці з армією США та Raytheon успішно продемонстрував новий керований багатоцільовий боєприпас GMM.

Про це повідомляє Janes.

Про це стало відомо 1 червня з повідомлення шведської компанї Saab у якому йшлося про проведення вогневих випробувань з новим керованим багатоцільовим боєприпасом (GMM) , розробленим спільно з Raytheon Missile Defense Defense та армією США.

Випробування проходили 5 листопада 2020 року на полігоні Юма, штат Арізона.

Розробка керованого багатоцільового боєприпасу є результатом спільних зусиль, очолюваних Saab та Raytheon Missiles Defense для армії Сполучених Штатів.

Початкові роботи з розробки розпочалися в 2017 році на основі ручного гранатомета Carl-Gustaf. Перші презентації були зроблені в 2019 році.

Під час вогневих випробувань боєприпасів GMM використовувались гранатомети Carl-Gustaf та одноразові пускові установки AT4.

“Серія декількох цілей була знищена на відстані приблизно від 1550 до 2500 метрів. У випробуванні використовували залізобетонні стіни, потрійну цегляну стіну та броньований автомобіль. GMM використовує напівактивне лазерне наведення та поєднує в собі потужну ударну силу, яка може підвищити летальність портативної зброї”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки напівактивній системі лазерного наведення збільшено відстані, з яких можна ефективно використовувати нові боєприпаси, що забезпечує тактичну гнучкість та більшу вогневу потужність для користувачів.

У майбутньому, як очікується, GMM буде поєднано з одноразовою пусковою установкою гранатомета AT4. Окрім значного збільшення дальності AT4, він також може покращити індивідуальні можливості бійця для боротьби з бронетехнікою та укріпленнями.

Saab стверджує, що боєприпасом GMM також можуть бути оснащені різні платформами, бойові модулі з дистанційним керування, пілотовані та безпілотні літальні апарати, наземні транспортні засоби для посилення їхніх ударних можливостей.

 

Raytheon Saab Боєприпаси Випробування Гранатомет Піхотне озброєння Світ США