fbpx
У США визначились з кількістю майбутніх підрозділів MQ-25

У США визначились з кількістю майбутніх підрозділів MQ-25

MQ-25 Stingray Авіація БпА (Безпілотні апарати) ВМФ США Закупівлі Морська авіація Світ США

У Сполучених Штатах визначились з кількістю майбутніх підрозділів БПЛА MQ-25.

Про це інформує Мілітарний.

2 серпня 2021 року капітан Чад Рід, керівник програми безпілотної авіації ВМФ США заявив, що відомство визначилось з кількістю майбутніх підрозділів, які будуть оснащені БПЛА Boeing MQ-25A Stingray, пише Scramble Magazine.

Буде створено дві ескадрилії, кожна складатиметься з п’яти безпілотників MQ-25A. Перші MQ-25 використовуються для навчання у складі команди інтеграції безпілотників.

Головне завдання MQ-25 Stingray це проведення дозаправки палубної авіації ВМФ США. Всього передбачається розгорнути до 72 дронів-танкерів.

ВМФ США почав розробку палубних безпілотників, ще у 2006 році.

Перші випробування нового БПЛА MQ-25 Stingray завершилися у вересні 2019 року. Загальна вартість програми по створенню дронів-танкерів для потреб ВМФ США складає 13 млрд. доларів.

Очікується, що MQ-25 вийдуть на етап часткової бойової готовності в 2024 році.

Boeing MQ-25 Stingray

В квітні компанія Boeing отримала контракт на 84,7 млн. доларів на створення іще трьох БПЛА MQ-25 Stingray для потреб ВМФ США. Таким чином кількість БПЛА цього типу зросте до семи.

У квітні безпілотник MQ-25 успішно провів першу в історії операцію по заправці між пілотованим літаком-приймачем та безпілотним танкером.

Цей успішний політ продемонстрував, що БПЛА MQ-25 Stingray може виконати свою місію танкера, використовуючи стандартний для ВМФ США метод повітряного заправлення «шланг-конус».

Під час польоту літак-приймач F/A-18 Super Hornet наблизився до безпілотника MQ-25 T1, що створений компанією Boeing, пілот провів оцінку, оглянув стан літального апарату, а потім провів стикування з безпілотним літаком. Після чого, прототип T1 успішно здійснив передачу палива зі свого борту на літак F/A-18.

MQ-25 Stingray Авіація БпА (Безпілотні апарати) ВМФ США Закупівлі Морська авіація Світ США