fbpx
У США заявили, що КНДР постачає артилерійські снаряди в Росію

У США заявили, що КНДР постачає артилерійські снаряди в Росію

Боєприпаси Війна з Росією Північна Корея (КНДР) Росія США

Північна Корея приховано постачає в РФ великі партії артилерійських снарядів для війни проти України.

Про це заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент “Укрінформу”.

Ще у вересні Північна Корея публічно заперечувала, що має намір постачати в Росію боєприпаси для їхнього використання в Україні. Однак ми маємо інформацію, яка вказує на те, що КНДР таємно забезпечує російську війну в Україні значною кількістю артилерійських снарядів“, – зауважив представник Білого дому.

В CNN повідомили, що дані розвідки надійшли приблизно через два місяці після того, як розвідувальне співтовариство США заявило, що, на його думку, Росія закуповує мільйони ракет та артилерійських снарядів у Північної Кореї.

КНДР Фото з відкритих джерел

В кінці вересня в КНДР спростували інформацію про постачання боєприпасів в РФ.

Підкреслюють, що з одного боку це свідчить про дефіцит боєприпасів для російських військових, а з іншого, що росіяни знайшли спосіб поповнити свої арсенали за рахунок як північнокорейських, так і іранських систем.

Ми ніколи раніше не експортували зброю чи боєприпаси до Росії і не плануємо їх експортувати – наголосили тоді у міноборони КНДР.

Нагадаємо, напередодні CNN повідомило про наміри Ірану поставити в Україну 1000 одиниць озброєння – як балістичних ракет малого та середнього радіуса дії, так і додаткових безпілотників.

За даними офіційних осіб, на яких посилаються журналісти, ця поставка може бути здійснена до кінця року.

Водночас в ГУР МО повідомили, що Іран передасть РФ  200 безпілотників “Shahed-136”, “Mohajer-6” та “Arash-2”.

Боєприпаси Війна з Росією Північна Корея (КНДР) Росія США