fbpx
У Сєвєродонецьку попередили вбивство військового розробника

У Сєвєродонецьку попередили вбивство військового розробника

Війна на Донбасі Донбас Контррозвідка Луганщина СБУ Теракт Україна

СБУ попередила у Сєвєродонецьку терористичний акт з ліквідації українського військового розробника.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на СБУ.

У спецслужбі повідомляють, що контррозвідники у Сєвєродонецьку, що на Луганщині, попередили терористичний акт стосовно провідного фахівця з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ.

“Виконавця, колишнього бойовика НЗФ так званої «ЛНР», затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України «на гарячому» під час закладання вибухового пристрою в автомобіль військового спеціаліста”, – зазначили у СБУ.

https://youtu.be/9j5Ss_owQiU

Контррозвідники встановили, що зловмисник в’їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ та за завданням спецслужб країни-агресора планував підірвати автомобіль з військовим спеціалістом із використанням саморобного вибухового пристрою.

“Згідно з наявними даними, ліквідація громадянина України мала бути помстою російських спецслужб через його свідчення у справі викритої у лютому 2021 року агентурної мережі ФСБ РФ (її завданням було отримання і передача представникам російської спецслужби інформації з обмеженим доступом в оборонній сфері)”, – йдеться у повідомленні.

Виконавцю теракту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове слідство. Заходи із попередження злочину здійснювались спільно з ГУ Нацполіції у Луганській області під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

У травні, контррозвідники Служби безпеки України на Хмельниччині припинили діяльність агента російських спецслужб.

Затримана особа у 2014-2016 роках була активним учасником НЗФ так званої «ЛНР». За даними контррозвідки СБУ, завдання російського агента було отримання для кураторів інформації про Збройні Сили України.

Оперативниками спецслужби було встановлено, що у 2021 році зловмисник переїхав на Хмельниччину, де проживають його близькі родичі. Колишній бойовик діяв під кураторством відомого контррозвідці співробітника російських спецслужб. Агент збирав і передавав замовникам інформацію про військові обʼєкти у регіоні. Особливу увагу він приділяв військовим частинам, які задіяні в операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що агента затримано «на гарячому» під час фотографування колони військової техніки одного з підрозділів ЗС України для передачі інформації російським спецслужбам.

Війна на Донбасі Донбас Контррозвідка Луганщина СБУ Теракт Україна