fbpx
У Таїланді на авіаносці випробували БПЛА MARCUS-B

У Таїланді на авіаносці випробували БПЛА MARCUS-B

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ВМС Таїланду Світ Таїланд Флот

Військово-морські сили Таїланду випробували безпілотний літальний апарат Marcus-B на легкому авіаносці Chakri Naruebet.

Про це інформує Мілітарний.

Безпілотний літальний апарат вертикального зльоту та посадки (VTOL) для морського патрулювання MARCUS-B (Maritime Aerial Reconnaissance Craft Unmanned System-B), був протестований на борту авіаносця HTMS Chakri Naruebet (CVH-911) Королівського військово-морського флоту Таїланду.

Управління військово-морських досліджень та розробок, Військово-морські сили Таїланду з місцевими компаніями SIAM DRY TECH COMPOSITE CO., LTD. та Pims Technologies продемонстрували зліт і посадку безпілотника на палубу судна, повідомили 23 листопада 2021 року в блозі AAG_th.

БПЛА

MARCUS-B створений на основі безпілотника MARCUS, який представили у березні 2021 року. безпілотник має більші параметри корпусу та вагу.

Довжина БПЛА становить 2,5 метра, а розмах крил – 4,3 метра. Дрон має злітну масу 45 кг з вантажопідйомністю понад 10 кг. MARCUS-B може літати зі швидкістю 37 вузлів з повним завантаженням в межах робочої дальності близько 160-180 кілометрів.

Безпілотник розроблений для задоволення особливих потреб військово-морських підрозділів, що діють у відкритому морі. Завдяки можливості вертикального зльоту та посадки дрон може працювати з будь-якої надводної платформи.

MARCUS-B живиться від акумулятора на 60 Ah, що дозволяє йому знаходитися у повітрі близько двох годин. Дрон можна використовувати на великих військово-морських кораблях, таких як фрегати, десантні кораблі та авіаносці. Розпочати серійне виробництво нового дрона та прийняти його на озброєння Королівського флоту, планується у 2022 році після завершення останніх випробувань.

Легкий авіаносець Chakri Naruebet, побудований іспанською компанією Е. N. Bazan. Як прототип при розробці проекту було використано легкий авіаносець ВМС Іспанії Principe de Asturias для ВМС Таїланду.

Закладка корабля відбулася 12 липня 1994, спуск на воду – 20 січня 1996 року. Авіаносець почав працювати 10 серпня 1997 року, його довжина – 182,6 м, ширина – 30,5 м, водотоннажність – 11 486 тонн, осадка – 6,1 м.

У червні 2021 року, Таїланд спустив на воду два патрульних катера класу Tor 997. Вони мають загальну довжину 41,44 метра, ширину 7,2 м, повну водотоннажність близько 223 тонн, та швидкість понад 27 вузлів. Катери оснащені двома дизельними двигунами MTU 16V4000 R41 R та озброєні 30-мм артилерійською системою АК-306.

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ВМС Таїланду Світ Таїланд Флот