fbpx
У Тернополі продали МиГ-17 заради дронів для ЗСУ

У Тернополі продали МиГ-17 заради дронів для ЗСУ

Авіація Винищувач МиГ-17 Україна

Мерія Тернополя продала демонтований радянський винищувач МиГ-17 за 300 тисяч гривень.

Про це йдеться у повідомленні онлайн-аукціону Prozorro.Продажі.

Літак роками стояв на проспекті Степана Бандери, при вході у парк Національного Відродження.

Але 22 серпня на засіданні сесії міської ради вирішили продати корпус радянського літака МиГ-17.

За словами заступника начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна Івана Поливка, таку пропозицію підтримали 43 депутати.

Корпус МиГ-17, який був у власності Тернопільської міської ради. Осінь 2022. Україна. Фото: Prozorro.Продажі

Аукціон за корпус літака МиГ-17 організувало Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради.

Корпус літака МиГ-17 продавали без силової установки та навісного обладнання.

На аукціон зареєструвався лише один учасник і літак продали компанії тернопільського забудовника за 300 тисяч гривень. Це на 55 тисяч більше за стартову ціну.

Повідомляється, що за виручені кошти придбали два безпілотники “Mavic 3” та один “Mavic 2” для українських Збройних Сил.

«Зрозуміло, що радянський мотлох мало кому потрібен. Але заради допомоги армії, підприємці його купили. За виручені кошти та кошти бюджету придбали два дрони “Мавік 3” та “Мавік 2” на загальну суму 539 436 грн», – повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Винищувач МиГ-17. 2016 рік. США. Фото з відкритих джерел

Радянський реактивний винищувач МиГ-17 періоду “Холодної війни” стояв на озброєнні країн Варшавського договору, Китаю та інших держав. Перший політ прототипу відбувся 14 січня 1950 року.

Винищувач призначався для заміни МиГ-15. Стояв на озброєнні багатьох держав світу та застосовувався у низці збройних конфліктів, у тому числі у бойових діях у В’єтнамі та на Близькому Сході.

Авіація Винищувач МиГ-17 Україна