fbpx
У Туреччині готується нова партія «Байрактарів» для України

У Туреччині готується нова партія «Байрактарів» для України

Baykar Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Туреччина Україна

У Туреччині готується нова партія ударних безпілотних «Байрактарів» (Bayraktar TB2) для України.

Про це інформує Мілітарний.

Світлину з одним з українських дронів на підприємстві Baykar оприлюднила пресслужба заводу з нагоди візиту сюди Міжпарламентської групи дружби Україна-Туреччина та національного лідера кримських татар Мустафу Джемілєва.

У вересні 2021 року Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний анонсував закупівлю ще чотирьох комплексів Bayraktar TB2.

У складі Повітряних Сил та Військово-Морських Сил ЗСУ вже є по одному такому комплексу.

Перший комплекс замовили у листопаді 2018 року, а вже у березні 2019 року вони прибули до України та провели демонстраційні польоти. Минулого року ВМС ЗС України отримали перший комплекс БПЛА Bayraktar TB2.

БПЛА Bayraktar TB2 з бортовим номером 73

Тим самим Валерій Залужний підтвердив незмінність кількості, яку у листопаді 2020 року озвучив тодішній Головнокомандувач ЗСУ – генерал-полковник Руслан Хомчак, що говорив про п’ять комплексів, один з яких вже отримали, тобто залишилось отримати ще чотири комплекси Bayraktar TB2.

У листопаді 2021 року за підсумками поїздки у район ООС Міністр оборони Олексій Резніков заявив про нове замовлення на Bayraktar TB2 у 2022 році.

Він підкреслив нагальну необхідність подальшої закупівлі для потреб Збройних Сил України «Байрактарів».

Нагадаємо, що 26 жовтня Збройні Сили України (ЗСУ) застосували ударні середньовисотні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 на Донбасі.

Генеральний штаб ЗСУ згодом повідомив, що ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 застосували у відповідь на загибель нашого бійця сьогодні у результаті обстрілу позиції ЗСУ поблизу населеного пункту Гранітне.

Військові України через камеру Bayraktar TB2 спостерігають за батареєю гаубиць Д-30 окупаційних сил Росії. 26 жовтня 2021 року

Наказ на застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу дав Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Baykar Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Туреччина Україна