fbpx
У Туреччині показали новий БПЛА Çağatay CGT50

У Туреччині показали новий БПЛА Çağatay CGT50

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина

У Туреччині продемонстрували новий БПЛА з можливістю вертикального зльоту і посадки.

Про це інформує Мілітарний.

Згідно повідомлення Defence Turkey стало відомо, що БПЛА Çağatay CGT50 був нещодавно вперше представлений широкому загалу.

Повітряний дрон Çağatay CGT50, розроблений турецькими компаніями Coşkunöz Defense and Aviation та UAVERA.

БПЛА Çağatay CGT50 – це літальний апарат з вертикальним зльотом і посадкою. Безпілотник використовує електродвигун для вертикального підйому та зниження. Таким чином, йому не потрібна злітно-посадкова смуга або катапульта/пускова установка.

Ğağatay CGT50 має розмах крил 4.65 метра. Корпус БЛА виготовляється з композитного матеріалу методом литого виготовлення.

Безпілотник може приземлятися на площі 5×5 м, тому підходить для місій, де зони посадки-зльоту обмежені або небезпечні. Також можлива посадка БПЛА  на палубах кораблів та інших рухомих об’єктах. Дальність зв’язку з літальним апаратом забезпечується до 150 кілометрів.

Заявлені характеристики БПЛА:

    • повністю автономний
    • Вертикальний зліт-посадка
    • 6 годин ефірного часу
    • 5 кг корисного навантаження
    • максимальна висота польоту більше 5 км
    • Максимальна крейсерська швидкість більше 100 км/год.
    • Супутникове управління (SatCom)
Політ першого серійного БПЛА Akinci

Нагадуємо, що у травні, перший серійний безпілотний літальний апарат (БПЛА) турецького виробництва Akinci здійснив перший політ. AKINCI S-1 успішно пройшов свої перші льотні випробування 19 травня 2021 року приурочені 102-й річниці початку визвольної війни Туреччини.

Розроблений Baykar Defense стратегічний безпілотний літальний апарат Akinci мають прийняти на озброєння турецької армії до кінця цього року.

БПЛА Akinci під час перших наземних випробувань

Турецький важкий безпілотник Akinci, який оснащений українськими двигунами АІ-450, здійснив перший політ у грудні 2019 року та після того розпочались випробувальні польоти його прототипів за різними програмами.

Монтаж українських силових установок АІ-450 на першому зразку безпілотного літального апарату Akıncı було завершено наприкінці серпня, тоді ж у Туреччині провели перші їх пуски.

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина