fbpx
У Туреччині спустили на воду корвет для ВМС Пакистану

У Туреччині спустили на воду корвет для ВМС Пакистану

Азія ВМС Пакистану Закупівлі Корвети Корвети класу Ada Пакистан Світ Суднобудування Туреччина Флот

На підприємстві Istanbul Naval Shipyard в Стамбулі 15 серпня відбулася церемонія спуску на воду головного корвета типу Ada для ВМС Пакистану.

Про це інформує Мілітарний.

У церемонії спуску бойового корабля з іменуванням PNS Babur (F-280) для Пакистану, взяв участь особисто президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише Naval Post.

Кіль головного корвета був закладений 4 червня 2020 року на суднобудівному підприємстві Istanbul Naval Shipyard в Стамбулі.

Переговори про постачання ВМС Пакистану чотирьох корветів турецької розробки почалися у 2015 році, а перший запит на купівлю був направлений у 2017 році.

У травні 2017 року під час виставки IDEF-2017 пакистанська компанія Karachi Shipyard & Engineering Works (KSEW) підписала з турецької STM (Savunma Teknolojileri Muhendislik ve Ticaret AS) лист про наміри в рамках реалізації програми будівництва чотирьох кораблів типу Ada (MILGEM) для ВМС Пакистану.

У липні 2018 року командування ВМС Пакистану уклало офіційний контракт на поставку чотирьох корветів проєкту MILGEM з консорціумом турецьких компаній.

Основним підрядником поставки стала компанія ASFAT AS (Military Plants and Shipyard Management Joint Stock Company).

Точна вартість продажу не розкривалася, але за даними ЗМІ, вона склала 1,5 млрд дол. Угода також передбачає передачу Пакистану технологій і прав інтелектуальної власності на проєкт корабля, підготовку інженерного складу.

Корвет типу Ada Туреччини. Фото з відкритих джерел

Згідно з контрактом, перші два кораблі будуть побудовані в Стамбулі, ще два – на підприємстві KSEW (Karachi Shipyard & Engineering Works) в Карачі.

Корвет типу Ada (MILGEM) являє собою створений з використанням технологій малопомітності корабель довжиною 99,56 м, максимальною шириною 14,42 м і водотоннажністю близько 2032 т.

Корвет типу Ada Туреччини. Фото з відкритих джерел

Максимальна швидкість – 29 вузлів, автономність – 15 діб. Дальність плавання – 3500 морських миль на крейсерській швидкості 15 вузлів. Екіпаж – 93 людини. Озброєння корабля можуть скласти установка 76/62-мм Super Rapid (компанія OTO Melara), Mk.49 GMLS з 21 ЗУР RIM-116B, 8 протикорабельних ракет «Гарпун» у двох зчетверених ПУ, чотири двотрубних 324-мм торпедні апарати Mk46.

 

Азія ВМС Пакистану Закупівлі Корвети Корвети класу Ada Пакистан Світ Суднобудування Туреччина Флот