fbpx
У Туреччині відкрили представництво компанії «Мотор Січ»

У Туреччині відкрили представництво компанії «Мотор Січ»

«Мотор-Січ» Авіація Світ Співпраця Сусіди Туреччина Україна

Українське підприємство АТ «Мотор Січ» відкрило своє представництво в Туреччині.

Про це в інтерв’ю виданню «Укрінформ» розповів посол України в Туреччині Василь Боднар.

Офіс відкрили у столиці країни Анкарі.

Представництво має запрацювати для зміцнення зв’язків та співпраці на користь обох країн.

“Так, приміщення для представництва обрали ще у першій половині року [ред, – 2022 рік], й зробили вони це з розрахунку на стратегічну співпрацю саме з Туреччиною.

Цей офіс мав би запрацювати на зміцнення зв’язків та співпраці. Турецький ринок і для «Мотор Січі», і для інших підприємств нашої оборонної галузі є привабливим”, – сказав Боднар.

Логотип “Мотор Січ”

Український дипломат висловив сподівання, що нове керівництво компанії обстоюватиме проукраїнські позиції та матиме більше можливостей для реалізації проєктів на благо України та в інтересах її оборони.

Нагадуємо, що наприкінці листопада 2022 року, новим директором АТ «Мотор Січ» став Олексій Нікіфоров. Попереднього керівника компанії В’ячеслава Богуслаєва, якого 23 жовтня затримала СБУ, звільнили з посади президента акціонерного товариства.

Крім того, достроково припинили повноваження членів наглядової ради, голови та членів ради директорів.

Тепер компанія має новий склад наглядової ради.

Продукція українських підприємств (ДП «Івченко-Прогрес», АТ «Мотор Січ») на виставці “SAHA EXPO 2022” в Туреччині. Жовтень 2022. Фото: ЗМІ Туреччини

На початку листопада потужності компаній «Мотор Січ», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ», «Укрнафта» та «Укртатнафта» передали в управління Міністерства оборони.

АТ «Мотор Січ» – одне з провідних світових підприємств із виробництва авіадвигунів для літаків і гелікоптерів різних класів та призначення, а також промислових газотурбінних установок.

«Мотор-Січ» Авіація Світ Співпраця Сусіди Туреччина Україна