fbpx
У Туреччині вже виготовляють нову партію Bayraktar TB2 для України

У Туреччині вже виготовляють нову партію Bayraktar TB2 для України

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Морська авіація Україна Флот

У Туреччині вже виготовляють нову партію безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 для України.

Про це повідомив народний депутат Ігор Копитін.

Він сьогодні разом із Заступником міністра оборони Олександром Миронюком та Командувачем ВМС України Олексієм Неїжпапою проінспектували хід виробництва БПЛА.

Українські посадовці відвідали авіабудівне підприємство Baykar Defense у Стамбулі.

Разом із колегами ще раз переконалися, що турецька сторона неухильно дотримується своїх зобов’язань перед Збройними Силами України, – написав нардеп.

Нова партія турецьких дронів надійде на озброєння Військово-Морських Сил ЗС України за угодою підписаною між Україною та Туреччиною.

Вона стосується передачі технологій та виробництво корветів типу «ADA» й ударних безпілотних авіаційних комплексів типу «Bayraktar TB2».

Як розказав Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа, національний флот отримає не просто безпілотні апарати з озброєнням, а повноцінну систему, яка буде використовуватись для виконання низки надважливих завдань.

БПЛА «Bayraktar TB2». Фото з відкритих джерел

Серед завдань ставиться висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.


Для ЗСУ закуплять п’ять комплексів Bayraktar


Також до кінця року ВМС ЗСУ отримають дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Обсяг держзамовлення «Нептун» здійснено з урахуванням наявних загроз для забезпечення ураження критичних об’єктів (цілей) противника в Азовському та Чорному морях.

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Морська авіація Україна Флот