fbpx
У Великій Британії успішно випробували підводний безпілотник

У Великій Британії успішно випробували підводний безпілотник

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Випробування Європа Світ Технології Флот

Британська компанія успішно випробувала підводний автономний апарат.

Про це інформує Мілітарний.

У Великій Британії компанія Blue Ocean Seismic Services 12 жовтня, повідомила про успішні випробування підводного безпілотного апарату в Північному морі.

«Тепер ми знаємо, що наші автономні транспортні засоби витримують в надзвичайно складних умовах і продовжують збирати високоякісні дані», – сказав гендиректор компанії Саймон Іллінгворт.

Автономний підводний апарат може проводити геологічні дослідження на морському дні.

Зібрані ним дані можуть бути використані для ідентифікації нових нафтових і газових родовищ, місць для будівництва морських вітрових електростанцій та спеціальних сховищ для зберігання відходів вуглекислого газу під землею.

Такі дослідження під водою з використанням дрона швидші, безпечні, екологічні та вдвічі дешевше, ніж традиційні методи, ніж традиційні методи, які досі використовують технології 50-річної давності.

Очікується, що новаторська технологія компанії зменшить витрати на сейсморозвідку та усуне потребу в енергоємних геологорозвідувальних суднах. Використання автономного роботизованого апарата на дні океану значно зменшує вимоги до персоналу судна, а також тривалість обстеження та витрати.

Новий британський підводний апарат здатен працювати під водою майже три місяці без підзарядки.

Після подальших оптимізацій проекту компанія перейде до додаткових випробувань у кількох місцях, а потім до комерційних морських випробувань разом зі своїми інвестиційними партнерами, що розпочнуться у першому півріччі 2022 року і триватимуть протягом року.

Королівський Військово-морський флот Великої Британії, у березні отримав автономний катер Madfox (Maritime Demonstrator For Operational eXperimentation).

Автономний катер Madfox

Упродовж цього року Madfox проходить всебічні випробування для тестувань морських безпілотних технологій у експериментальному підрозділі NavyX.

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Випробування Європа Світ Технології Флот