fbpx
У Вінниці на радянську автотехніку встановлюватимуть мотори з Німеччини

У Вінниці на радянську автотехніку встановлюватимуть мотори з Німеччини

45 Експериментальний механічний завод Автотехніка Вантажівка Вінниччина ЗСУ Модернізація Україна

У Вінниці на радянську автотехніку встановлюватимуть мотори з Німеччини, проводитиме роботи ДП «45 експериментальний механічний завод».

Про це повідомляє Мілітарний.

Підприємство вже виконує ремоторизацію низки зразків спеціальної техніки на дизельні двигуни Д245.9 білоруського виробництва.

Це модернізовані танкоремонтні майстерні ТРМ-80, майстерні технічного обслуговування МТО-80Д та рухомі ремонтно-зарядні станції ПРЗС–70Д.

Всі ці машини використовують у якості бази автомобільне шасі вантажного автомобіля ЗіЛ-131.

Ремонт одного зразка техніки та її подальша модернізація займає – 3-4 місяці, у 2019 році щомісяця з цеху виходило близько 5 машин.

Модернізовані танкоремонтні майстерні ТРМ-80 на шасі ЗіЛ-131

За одним з останніх тендерів підприємства до закупівлі запланований двигун внутрішнього згорання марки DEUTZ моделі BF4M2012C в зборі з механічною коробкою перемикання передач EATON ZY05306 FS H5206B LH ZIL.

Німецький двигун має меншу вагу ніж у білоруського аналога, 391 кг проти 530 кг, та більшу потужність – 103 кВт проти 100 кВт.

Витрата палива також менша у двигуна DEUTZ – 202 г/кВт·г проти 215 г/кВт·г у білоруського Д.245. Орієнтовна витрата пального модернізованого автомобіля становить 25 л/100 км.

Про наміри провести у поточному році ремоторизацію окремих видів військової техніки із заміною застарілих двигунів радянського зразка на сучасні німецькі агрегати, підтвердили і в ДК «Укроборонпром» у своєму пресрелізі.

Окрім робіт з заміни силових установок ДП «45 експериментальний механічний завод» освоїв виробництво 70% спеціальних інструментів для військової техніки, що ремонтується підприємством.

ДП «45 експериментальний механічний завод» – підприємство, що розташоване у Вінниці, входить до Державного концерну «Укроборонпром», з повним виробничим циклом виготовлення виробів і з великим обсягом експериментальних і дослідних робіт, серед його продукції – різноманітні спеціальні машини, паливозаправники.

45 Експериментальний механічний завод Автотехніка Вантажівка Вінниччина ЗСУ Модернізація Україна