fbpx
У Вінниці військкомат переформували у територіальний центр комплектування

У Вінниці військкомат переформували у територіальний центр комплектування

Вінниччина ЗСУ Реформа Україна

У Вінниці об’єднаний міський військовий комісаріат переформували у Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Вінницьку міську раду.

За задумом, тепер адміністратори мають витрачати мінімум часу на видачу військовим облікових документів, внесення до єдиної бази державного реєстру, надання соціальних послуг ветеранам, учасникам АТО/ООС.

Повна назва установи – Вінницький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки Збройних сил України.

У приміщені провели сучасний ремонт та обставили комфортними меблями. Відвідувачів зустрічають та обслуговують спеціалісти прямо у холі. Для зручності людей з особливими потребами облаштувати пандус.

Вінницький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки ЗСУ. Фото: Вінницька міська рада

«Це зробили для покращення прийому відвідувачів», – розповідає військовий комісар Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник.

Тепер людям не потрібно ходити по кабінетах та шукати службовця, який може надати певну послугу. Робота спланована так, щоб відвідувачі отримували всі послуги в одному приміщенні.

Ігор Ліщук зазначив, що центр наразі має сучасне обладнання та меблі, а капітальний ремонт у приміщенні зробили за сприяння Вінницької міської ради та міського голови.

Послуги

Головний спеціаліст відділу з питань з надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи та режиму секретності міської ради Анатолій Таранюк розповів, що центр надає адміністративні послуги так, як це роблять «Прозорі офіси», тобто швидко, якісно та відкрито.

Вінницький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки ЗСУ. Фото: Вінниця.info

«Тут надають послуги військовозобов’язаним, призовникам, учасникам ООС, ветеранам військової служби. У центрі можна отримати послуги соціального, юридичного та інших напрямків», – каже Анатолій Таранюк.

За 2017-2021 роки на капітальний та поточний ремонти приміщень центру з бюджету громади виділили кошти в сумі 3 мільйони 97 тисяч гривень.

Вінницький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки ЗСУ. Фото: Вінницька міська рада

Це дало змогу створити сучасне приміщення для прийому громадян (на зразок центру надання адміністративних послуг), а також обладнати робочі місця для працівників центру та інші приміщення, які необхідні для функціонування центру, як структурного підрозділу Збройних сил України.

Вінниччина ЗСУ Реформа Україна