fbpx
У ВМС почали застосовувати німецькі гідроакустичні станції

У ВМС почали застосовувати німецькі гідроакустичні станції

ВМС України МБАК Навчання Олексій Неїжпапа Україна Флот

У ВМС ЗС України почали застосовувати німецькі гідроакустичні станції Cerberus.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Днями їх можна було побачити в ході тренувань з протидиверсійної боротьби в пункті постійної дислокації.

На заході військові моряки відпрацювали організацію протипідводнодиверсійної боротьби в пункті постійної дислокації, обстеження підводної частини кораблів за участю військових водолазів.

Також відпрацювали протидію повітряним апаратам противника і використання БПЛА для захисту своїх баз, вихід корабельно-катерної групи до району зосередження, універсальну оборону при переході морем тощо.

У ВМС ЗС України почали застосовувати німецькі гідроакустичні станції Cerberus 1

Для учасників інструкторсько-методичного заняття було продемонстровано вихід і тактичне маневрування корабельно-катерної групи із пошуку підводних диверсантів і організації охорони та оборони групи на необладнаній стоянці кораблів.

Виробництвом гідроакустичних станцій Cerberus займається компанія ATLAS ELEKTRONIK.

Ця станція дозволяє виявляти водолаза з аквалангом замкнутого циклу в радіусі у 700 метрів та в автоматичному режимі сповіщати оператора.

Її робочі температури: від -2° до 35° по Цельсію
Робочі глибини: від 2 до 50 метрів
Кут огляду по горизонталі: 360°

Відео презентація цієї гідроакустичної станції:

Про використання станцій стало відомо під час програми #Лінія_оборони, тоді заступник генерального директора-головний конструктор «Кузні на Рибальському» Сергій Білозубенко розказав, що на на малих броньованих артилерійських катерах та десантно-штурмових катерах «Кентавр-ЛК» будуть встановлюватись гідроакустичні станції (ГАС) німецького виробництва.

Вони будуть використовуються під час стоянки катерів в рамках протидиверсійних заходів та з можливістю використання катерів як протидиверсійні плавзасоби.

ВМС України МБАК Навчання Олексій Неїжпапа Україна Флот