fbpx
У Запоріжжі на крадіжках речового майна спіймали капітана Нацгвардії

У Запоріжжі на крадіжках речового майна спіймали капітана Нацгвардії

Військова прокуратура Запоріжжя Затримання Злочин МВС НГУ Речове забезпечення (Уніформа)

У Запоріжжі на викраденні та збуванні військового майна викрито і затримано начальника речової служби однієї з частин Нацгвардії України.

Про це інформує Мілітарний.

Капітан Нацгвардії впродовж січня, поточного року, неодноразово крав речове майно військової частини (зокрема, спальні мішки та зимові штани з утепленням), та в подальшому збував їх цивільним особам за грошові кошти, повідомили у Спеціалізованій військовій прокуратурі Південного регіону.

Військовий обіймав посаду начальника речової служби однієї з частин Нацгвардії України у Запоріжжі.

Правоохоронці затримали військовослужбовця 19 січня під час чергової реалізації викраденого майна.

На той час проводилися слідчі дії та вирішувалося питання щодо повідомлення затриманому про підозру і обрання запобіжного заходу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 (викрадення та збут військового майна) КК України. Затриманому загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Протиправну діяльність військовослужбовця викрили прокурори спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Нагадуємо, що у вересні минулого року, півробітники СБУ затримали військовослужбовця Збройних Сил України, який збував арсенал, що зберігався на складах однієї з військових частин у Миколаєві.

За даними слідства, організатором схеми з розпродажу арсеналу військової частини став начальник складу ракетно-артилерійського озброєння.

Затриманий зберігав викрадену зброю у новозбудованому приміщенні, розташованому неподалік від військової частини.

Викрадений арсенал зброї чоловік реалізовував зацікавленим особам, у тому числі місцевому криміналітету.

Військова прокуратура Запоріжжя Затримання Злочин МВС НГУ Речове забезпечення (Уніформа)