fbpx
У Житомирі показали виробництво корпусів БТР-4Е

У Житомирі показали виробництво корпусів БТР-4Е

Бронетехніка БТР БТР-4 Житомирський бронетанковий завод ОПК Україна

На Державному підприємстві «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ) показали процес виготовлення корпусів для українських броньованих машин БТР-4Е.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні, 15 листопада, на підприємство «Житомирський бронетанковий завод» завітали журналісти місцевого телеканалу СК1, повідомляє пресслужба державного підприємства.

Причиною візиту стало бажання показати, як відбувається виготовлення корпусів для сучасного українського бронетранспортеру БТР-4Е.

Нагадуємо, що за результатами нещодавніх випробувань Житомирський бронетанковий завод підтвердив спроможність якісно та в задані терміни виробляти корпуси для вітчизняних колісних бронетранспортерів.

На підприємстві розпочато серійне виготовлення корпусів для українських броньованих машин.

Робота триває спільно із державним підприємством «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова» (ДП ХКБМ), яке комплектуватиме ці корпуси необхідними системами, вузлами та агрегатами.

“Наразі на ЖБТЗ тривають роботи з розширення виробничої бази для того, щоб до кінця поточного року передати Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова (ХКБМ) партію корпусів для подальшої комплектації необхідними системами, вузлами та агрегатами”, – йшлося у повідомленні концерну «Укроборонпром».

«Харківське конструкторське бюро з машинобудування» має замовлення на виробництво 75 БТР-4Е на 2021 рік.

Крім виготовлення нових бронетранспортерів за державним оборонним замовленням ще має бути створена одна командирська машина БТР-4К та одна ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ.

Бронетранспортери БТР-4Е під час підготовки до урочистостей

Український бронетранспортер БТР-4 призначений для транспортування бійців та їх вогневої підтримки в ході бою. На його базі створено ціле сімейство машин: командирська, командно-штабна, медична, ремонтно-евакуаційна тощо.

Для потреб морської піхоти, бронетранспортер доопрацювали для кращої морехідності, встановивши додаткові поплавки, а повітрязабірник винесений вище бойового модуля.

Бронетехніка БТР БТР-4 Житомирський бронетанковий завод ОПК Україна