fbpx
У ЗСУ набрали на 8 тисяч контрактників більше ніж звільнилось

У ЗСУ набрали на 8 тисяч контрактників більше ніж звільнилось

ЗСУ Рекрутинг Україна

З початку 2020 року у ЗСУ набрали на 8 тисяч контрактників більше ніж звільнилось з лав війська.

Про це розказав начальник управління організації комплектування солдатами та сержантами Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковником Валерієм Дендеберою.

Станом на середину вересня майже 22 тис. осіб уклали контракт для осіб рядового та сержантського складу.

Загалом на цей рік план відбору на контракт на посади рядового та сержантського складу виконаний на 91%.

В 1 кварталі Збройні Сили України виконали план набору на контракт на 72%, у другому на 100%, а в 3 кварталі план перевиконано — 108%.

Лідери серед областей, які входять до ОК «Схід»: Дніпропетровщина та Донеччина виконали план на 164%, загалом військкомати східних областей виконали план на 149%, а це понад 6 тис. осіб.

«Я згадую 2016 рік, коли було підвищено грошове забезпечення у Збройних Силах, і контрактник гарантовано отримував на 4-5 тис. гривень більше за середню заробітну плату. Навіть тоді ця «гірка» (мається на увазі різниця між кількістю прийнятих на контракт та звільнених) становила не більше ніж 3 тис. осіб», – розказав Валерій Дендебер

«В першу чергу ми доукомплектовуємо бойові бригади. Ці підрозділи мають найвищий пріоритет. Найбільшою ж популярністю користуються ССО, підрозділи морської піхоти та ДШВ», – додав він

Саме завдяки збільшенню кількості військовослужбовців контрактної служби восени 2020 року кількість призваних на строкову військову службу планується зменшити.

Призов на строкову службу

«За рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака, кількість громадян України, які надійдуть для комплектування Збройних Сил України, буде зменшено на 1,5 тис. осіб від раніше запланованого», – уточнив Валерій Дендебер по рішенню зменшити кількість призовників

Тобто у порівнянні з призовною кампанією «весна-літо 2020», коли до Збройних Сил ми призвали 9000 осіб, під час призову «осінь-зима 2020» до ЗСУ призовуть 7500 юнаків.

Листи з подібною пропозицією були також направлені до інших силових відомств (тобто можливо спрогнозувати також зменшення кількості військовослужбовців строкової військової служби в інших збройних формуваннях. — Авт.).

ЗСУ Рекрутинг Україна