fbpx
У ЗСУ розпочалася підготовка дослідників стану боєприпасів

У ЗСУ розпочалася підготовка дослідників стану боєприпасів

Боєприпаси ЗСУ Україна

В Україні вперше розпочалася підготовка спеціалістів з якісного стану боєприпасів та вибухових речовин.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Генеральний штаб Збройних сил Укрїни.

Підготовка проходить на навчальній базі Шосткинського інституту Сумського державного університету.

Курси для офіцерів ЗСУ стосуються поглиблення знань та вмінь за спеціалізацією «Боєприпаси, вибухові пристрої, освітлювальні та сигнальні засоби».

Ініціатором організації та проведення навчальних курсів виступили Командування Сил логістики Збройних Сил України спільно з Департаментом військової освіти та науки Міністерства оборони України.

Фото від Генерального штабу ЗСУ

Цьогоріч на курсах навчаються близько п’ятдесяти офіцерів Командування Сухопутних військ, Командування Повітряних Сил, Сил логістики, викладачів ВВНЗ та фахівців науково-дослідних установ.

Підготовчі курси започатковують підготувати фахівців для дослідних лабораторій Міноборони та Збройних Сил України з дослідження якісного стану боєприпасів та вибухових речовин.

Курси триватимуть два тижні. По закінченні їх слухачі отримають сертифікати відповідної кваліфікації.

Нагадаємо, у 2020 році арсенали, та бази зберігання України отримали від підприємств оборонного комплексу 743,98 тонни ракет та боєприпасів.

Далекобійні уламково-фугасні снаряди з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ - для України. Фото: Defense Express. Новина: У ЗСУ розпочалася підготовка дослідників стану боєприпасів

З них за державним оборонним замовленням 2020 року (ДОЗ-2020), надійшло 3 255 795 шт. загальною вагою 727,88 тонни. А за матеріально-технічною допомогою було отримано 88 320 шт. боєприпасів вагою 16,1 тонн.

Також у 2020 році компанія Excalibur Army поставила Міноборони України нові 155 мм боєприпаси.

У 2021 році на Державному підприємстві «Спецоборонмаш», успішно освоїли технологію спорядження артилерійських снарядів калібру 155 мм методом вакуумного заливання.

Боєприпаси ЗСУ Україна