fbpx
У ЗСУ розпочали підготовку підрозділів до застосування NLAW

У ЗСУ розпочали підготовку підрозділів до застосування NLAW

184 Навчальний центр NLAW Велика Британія ЗСУ Навчання Піхотне озброєння ПТРК Світ Україна

У Збройних Силах України розпочали підготовку підрозділів до застосування протитанкових комплексів NLAW.

Про це інформує Мілітарний.

Нині у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ триває інтенсивна підготовка військовослужбовців Збройних Сил України до використання у бойових умовах ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW.

У пресслужбі Сухопутних військ ЗС України повідомили, що наразі наші воїни опанували теоретичні основи застосування сучасного озброєння.

Це відбулося за три дні інтенсивного вишколу під керівництвом досвідчених інструкторів тренувальної місії Збройних сил Великої Британії під назвою Operation Orbital, що триває у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Зараз на навчально-тренувальному комплексі «Бій в місті», українські військові навчаються практичним діям під час ураження броне-та автотехніки противника за допомогою ракетних комплексів NLAW.

Декілька днів тому, британські інструктори розпочали підготовку бійців Збройних Сил України до застосування цих протитанкових засобів ураження. Вони знайомлять українських воїнів з тактико-технічними характеристиками та особливостями застосування цієї зброї.

Нагадуємо, що нещодавно Велика Британія передала Збройним Силам України партію протитанкових засобів у вигляді комплексів NLAW. Це відбулося після того, як міністр оборони Британії Бен Уоллес під час слухань у парламенті заявив, що Лондон поставить Україні легкі протитанкові оборонні озброєння.

Next Generation Light Anti-tank Weapon

Комплекс NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) був розроблений шведською групою Saab AB спільно з британським відділенням групи Thales за завданням та фінансуванням міноборони великої Британі.

NLAW є ручним одноразовим протитанковим засобом з ефективною дальністю стрільби до 600 (у новій версії до 800) метрів. Перед пуском навідник за допомогою прицілу протягом трьох секунд відстежує кутову швидкість цілі, яка запам’ятовується інерційним блоком ракети, який під час польоту робить необхідні поправки, коригуючи напрям руху.

Серійно виробляється з 2009 року, було замовлено 20 тисяч систем. У шведській армії комплекс позначається як RB-57, перебуває на озброєнні близько 10 країн світу. Виробництво NLAW ведеться на підприємстві Thales Air Defence у місті Белфаст з кооперацією інших британських компаній.

Протитанковий комплекс NLAW. Фото: ЗМІ Великої Британії

Загальна вага системи 12,4 кг, ракета має діаметр 115 мм, а калібр тандемної кумулятивної бойової частини 150 мм, вона здатна вражати цілі як по лінії польоту, так і зверху. Термін зберігання комплекту NLAW становить 20 років.

184 Навчальний центр NLAW Велика Британія ЗСУ Навчання Піхотне озброєння ПТРК Світ Україна