fbpx
У ЗСУ тестують новий 120-мм міномет «МП-120»

У ЗСУ тестують новий 120-мм міномет «МП-120»

Артилерія Державні випробування ДНВЦ ЗС України Міномет Міномет «МП-120» ОПК Україна

На загальновійськовому полігоні ЗСУ поблизу селища Гончарівське, що на Чернігівщині, тестують новий 120-мм міномет «МП-120».

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗС України.

Державні випробування дослідних зразків міномету «МП-120» відбуваються за участі військових спеціалістів Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Назву розробника та виробника у пресслужбі не уточнили.

“Новий міномет «МП-120» калібром 120 мм, розроблений українськими виробниками, має на меті замінити радянські аналоги, які були на озброєнні української армії, вітчизняним продуктом з численними доробками.”, – йдеться у офіційному повідомленні

Міномет «МП-120» призначений для знищення та придушення навісним вогнем живої сили і вогневих засобів противника, розташованих як відкрито, так і в укриттях польового типу, на крутих зворотних схилах висот, в глибоких лощинах, ущелинах та лісах, а також руйнування окопів, траншей і легких дерево-земляних споруд тощо.

За результатами випробувань буде прийнято рішення щодо можливості прийняття міномету «МП-120» на озброєння до Збройних Сил України.

Це не перша розробка 120-мм міномету українського оборонно-промислового комплексу, найбільш відомий – міномет М120-15 «Молот» розробки та виробництва заводу «Маяк».

Він вже є на озброєнні Збройних Сил України та має низку претензій до конструкції від військових, про що ми писали.

Минулого року також було представлено  120 мм міномет «Бучарда» від ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод».

Артилерія Державні випробування ДНВЦ ЗС України Міномет Міномет «МП-120» ОПК Україна