fbpx
У ЗСУ тренувались розмінуванню за допомогою УР-77 «Метеорит»

У ЗСУ тренувались розмінуванню за допомогою УР-77 «Метеорит»

Інженерні війська Навчання Україна Хмельницька область

У 48-й Кам’янець-Подільській інженерній бригаді ЗСУ тренувались розмінуванню за допомогою УР-77 «Метеорит».

Про це повідомила пресслужба частини.

Під час проведення заняття особовий склад поставлене завдання відпрацював на «відмінно».

Відео встановлення навчального заряду детонуючого кабелю ДКРП:

УР-77 створена на базі самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» і серійно вироблялась з 1978 року.

При довжині 7,9 метра, ширині 2,9 метра і висоті 2,5 метра установка масою 15,5 тонни здатна розвивати швидкість до 60 кілометрів на годину. Запас її ходу складає до 500 кілометрів по шосе і до 250 кілометрів по пересічній місцевості.

Запуск заряду з установки розмінування УР-77 «Метеорит»

У серпні 2020 року на Хмельниччині військові окремої інженерної бригади провели батальйонні тактико-спеціальні навчання з використанням переносної установки розмінування УР-83П.

Навчання пройшли у три етапи: планування, переміщення особового складу й військової техніки та практична фаза застосування.

УР-83П. Навчання ЗСУ. Серпень 2020. Фото: АрміяInform

Після планування та оцінювання обстановки, вироблення замислу на бойове застосування підрозділів відбувся марш у визначений район. Під час переміщення військові виконали інженерну розвідку шляхів висування, фортифікаційне обладнання рубежу оборони, встановили групи мін та мінні поля.

На завершальному етапі підрозділи частини практикувалися у проробленні проходів у загородженнях і мінуваннях з використанням переносної установки розмінування УР-83П.

Для довідки:


УР-83П – установка розмінування призначена для пророблення проходів в мінних полях. Установка розмінування УР-83П складається з направляючої стійки, анкерного пристрою, двох касет з 22 секціями детонуючого кабелю ДКРП-4, двох реактивних двигунів ДМ-70, двох гальмівних канатів, вузла передачі детонації, підривника ВР-04, з’єднувального троса, пускового пристосування, ЗІП.

Інженерні війська Навчання Україна Хмельницька область