fbpx
Удар БПЛА по аеродрому під Рязанню пошкодив стратегічний ракетоносець Ту-22М3

Удар БПЛА по аеродрому під Рязанню пошкодив стратегічний ракетоносець Ту-22М3

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Росія Ту-22

В результаті удару по базі стратегічної авіації Повітряно-космічних сил РФ “Дягілєво” пошкодження отримав ракетоносець Ту-22М3.

Фотографії літака оприлюднили у мережі.

Вибух зачепив бомбардувальник з бортовим номером RF-34110 (“02” червоний).

Удар пошкодив задню кромку стабілізатора. Також з ладу виведені форсажні камери двигунів.

Ту-22М3 був споряджений крилатою ракетою Х-22 і, ймовірно, готувався до участі в обстрілах енергетичної інфраструктури України.

Ту-22М3 – дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник, здатний нести ядерну зброю. Є складовою російської “ядерної тріади”. Росія неодноразово застосовувала такі літаки у війні з Україною, зокрема для бомбардування “Азовсталі” в Маріуполі, а також для запуску ракети, що знищила ТРЦ “Амстор” в Кременчуці.

Біля літака також знаходиться пошкоджений аеродромний пересуваний агрегат, ймовірно, АПА-80. Під машиною видно сліди крові.

Міністерство оборони РФ оприлюднило цензуровані узагальнені дані про втрати в результаті ударів по аеродромах “Дягілєво” та “Енгельс”. Росіяни заявляють про “незначні пошкодження обшивки корпусу двох літаків”. Також РФ заявляє про смерть трьох військовослужбовців з наземного персоналу та поранення ще чотирьох. МО РФ запевняє, що цю шкоду “українські БПЛА” завдали після того, як їх збили засобами ППО.

Російські журналісти, які виконують роль пропагандистів силових структур країни агресора, повідомляють, що по аеродромах базування стратегічної авіації вдарили за допомогою радянського БПЛА Ту-141 “Стриж”.

Цей літальний апарат здатний розвивати швидкість понад 1000 км\год та діяти в радіусі до 1000 км. Вага апарату – понад 5300 кг.

У мережі також оприлюднили супутниковий знімок, який зробили після вибуху на базі “Дягілєво”.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року стало відомо про вибухи на базах “Енгельс” та “Дягілєво”. За інформацією російських медіа, на базі “Енгельс” було пошкоджено два літаки. Однак поки що жодних фотопідтверджень цього у мережі не з’являлося.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Росія Ту-22