fbpx
Угорщина купує ескадрилью чеських літаків L-39NG

Угорщина купує ескадрилью чеських літаків L-39NG

Aero Vodochody Aerospace Авіація НАТО ПС Угорщини Сусіди Угорщина Чехія

Угорщина підписала контракт з чеською компанією AERO Vodochody на купівлю 12 літаків L-39NG.

Про це Мілітарний доповідає з посиланням на сайт компанії.

Угорські Повітряні сили замовили 8 навчальних літаків та 4 розвідувальних. Розвідувальна версія буде оснащенна оптико-електронними та інфрачервоними сенсорами.

Ми вважаємо, що укладення цієї угоди стане важливою віхою для всієї чеської авіаційної промисловості. І ми з нетерпінням чекаємо доставки L-39NG нашому угорському замовнику. Разом з угорським контрактом Aero зараз має контракти на виробництво та поставку майже 30 нових літаків L-39NG, і завдяки подальшим переговорам із замовниками ця кількість може збільшитися ще на десяток літаків у найближчі кілька років“, – сказав Віктор Сотона, президент і генеральний директор Aero.

Перші літаки мають надійти в Угорщину в 2024 році.

Раніше компанія вже уклала контракти на поставку 12 літаків В’єтнаму та 4 – Сенегалу.

L-39NG базується на аеродинамічній концепції  L-39 з оптимізованими характеристиками для зменшення опору та підвищення ефективності з використанням новітніх технологій та обладнання.

Потужність забезпечується сучасним двигуном FJ44-4M, що постачається із службою підтримки двигуна TAP Blue. Авіоніка літака підходить ​​для підготовки майбутніх пілотів літаків 4-го та 5-го поколінь і може бути адаптована до вимог замовника.

L-39NG обладнаний п’ятьма жорсткими точками для зброї. Літак також має широкий спектр технологій моделювання.

Довжина L-39NG становить 12 метрів, а розмах крила – 9,6 метра. Максимальна злітна маса навчального літака становить 5,8 тонни.

Літак може розвивати швидкість до 775 кілометрів на годину і виконувати польоти на відстань до 2,6 тисячі кілометрів.

 

Aero Vodochody Aerospace Авіація НАТО ПС Угорщини Сусіди Угорщина Чехія