fbpx
Угорщина купує сучасні РЛС ELM-2084

Угорщина купує сучасні РЛС ELM-2084

IAI (Israel Aerospace Industries) Rheinmetall Європа Закупівлі РЛС Світ Сусіди Угорщина

Збройні сили Угорщини купують радари, що базуються на технології ізраїльських ELM-2084.

Про це повідомляє угорське видання Hungary Today.

Угорщина має намір придбати через компанію Rheinmetall Canada радіолокаційні станції, розроблені на базі технології РЛС ELM-2084 ізраїльської компанії IAI ELTA.

Як повідомлено, контракт на поставку РЛС, які можуть застосовуватися для контролю повітряного простору, протиповітряної оборони та артилерійської розвідки, був підписаний 11 грудня.

Планується, що РЛС з активною антеною решіткою з електронним скануванням компанії IAI ELTA замінять застарілі радянські системи, починаючи з 2022 року.

РЛС ELM-2084. Фото з відкритих джерел

Кількість, вартість замовлених РЛС і причини їх придбання через Rheinmetall Canada поки не розкриваються.

Rheinmetall-Canada та ELTA Systems, що є підрозділом Israel Aerospace Industries (IAI), уклали з Міністерством оборони Канади контракт на поставку 10 нових РЛС середньої дальності ELM-2084 (MRR) в липні 2015 року.

В рамках проєкту MRR з Rheinmetall-Canada були підписані два контракти: на поставку протягом трьох років 10 РЛС і їх подальше обслуговування.

Загальна вартість контрактів оцінюється у 243,3 млн канадських доларів.

За наявною інформацією, ізраїльська компанія передала Rheinmetall-Canada значний обсяг технологій, що дозволило виконати більшу частину робіт в Канаді.

РЛС ELM-2084. Фото з відкритих джерел

ELM-2084 є вдосконаленою багатофункціональною трикоординатною РЛС S-діапазону з активною фазованою антенною решіткою з електронним скануванням.

РЛС може доставлятися на позицію вантажним автомобілем. Управління РЛС здійснюється дистанційно – оператор може знаходитися на відстані до 100 м.

Час переведення в похідне положення не перевищує 20 хв. На початку 2018 року IAI оголосила, що продала 100 РЛС на загальну суму близько 2 млрд доларів. Серед замовників: Канада, Індія, Фінляндія, Чехія та Сінгапур.

IAI (Israel Aerospace Industries) Rheinmetall Європа Закупівлі РЛС Світ Сусіди Угорщина