fbpx
Угорщина має намір придбати ЗРК NASAMS

Угорщина має намір придбати ЗРК NASAMS

Авіація Закупівлі ЗРК NASAMS ПС Угорщини Сусіди Угорщина

Угорщина подала запит до Державного департаменту США на можливий продаж 180 ракет Raytheon AIM-120C-7 AMRAAM середньої дальності класу повітря-повітря для ЗРК NASAMS.

Про повідомляє прес-служба Агентства з оборонного співробітництва при Пентагоні (Defense Security Cooperation Agency – DSCA)

Запит було погоджено та направлено до Конгресу США 27 серпня 2019-го року.

Угорщина бажає придбати 180 керованих ракет Raytheon AIM-120C-7 AMRAAM (які використовуються у ЗРК NASAMS) за програмою міжурядових військових продажів Foreign Military Sales (FMS).

Окрім цього очікується купівля шести навчальних ракет CATN-120C, оплата навчання, технічної підтримки з боку США та необхідне обладнання. Вартість угоди складає 500 млн доларів.

Пускова ЗРК NASAMS

В документі вказується, що в поставку увійде програмне забезпечення сумісне з наземними радіолокаційними станціями AN/MPQ-64F1 Sentinel, запит на які Угорщина подала по лінії прямих комерційних продаж Direct Commercial Sale (DCS) у виробника.

Тобто запит на ракети поданий в рамках запланованої купівлі зенітних ракетних комплексів NASAMS, що є спільною розробкою компаній Raytheon зі США та Kongsberg з Норвегії.

Короткі технічні характеристики ЗРК NASAMS:

Дальність: від 2.5 до 40 км
Висота цілі: від 30 м до 16 км
Час реагування: 10 с
Час розгортання/згортання: 15/3 хв
Швидкість цілі: до 1000 м/с

До складу батареї ЗРК NASAMS входять 3 взводи. В складі кожного зі взводів:

  • пускові установки
  • радіолокаційна трикоординатна станція «AN/TPQ-64»,
  • один ПУО.

Ці ЗРК вже стоять на озброєнні Іспанії, Фінляндії, та Нідерландів. Також для своїх армій їх замовила Австралія, Литва та Катар.

При цьому постачання обладнання та ракет для Литви буде завершене до 2020 року, а вже до 2021 року буде завершено розгортання всіх двох батарей та навчання персоналу.

Авіація Закупівлі ЗРК NASAMS ПС Угорщини Сусіди Угорщина