fbpx
Угорщина та Австрія не мають наміру постачити зброю Україні

Угорщина та Австрія не мають наміру постачити зброю Україні

Австрія Військова допомога Європа Світ Угорщина

Міністр закордонних справ України заявив, що з країн Євросоюзу зброю Україні не постачають лише Угорщина та Австрія.

Про це Дмитро Кулеба сказав в інтерв’ю в ефірі телемарафону.

Кулеба зазначив, що Україні зараз допомагають країни, які ніколи у своїй сучасній історії не постачали зброю до зон конфліктів. Він назвав Швецію, Фінляндію та Нідерланди. Деякі з них змушені були змінювати своє законодавство.

«За винятком Угорщини та Австрії як нейтральної країни, зараз для жодної країни Європи постачання зброї в Україну не є табу, хоча було таким. Тому питання не в тому, що вони проти, питання в тому, що вони за, але коли переходиш у практичну площину, з’являється багато різних речей — аргументів, дискусій», – сказав міністр.

Глава МЗС додав, що політичні дискусії західних партнерів про те, коли та яку зброю передавати, коштують Україні щоденних втрат на фронті.

Раніше повідомлялось, що Угорщина виступає проти постачання західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.

В липні заступник міністра закордонних справ Угорщини заявив, що Будапешт готовий пропускати через свою територію усю допомогу, яку надають інші країни Україні – зокрема і військову.

Також угорська делегація запропонувала допомогти у лікуванні цивільних та військових у своїх медзакладах.

Варто зауважити, що Збройні Сили України отримають самохідні артилерійські установки М109A5 від Латвії, які вона отримала від Австрії.

Також Австрія передає Україні гуманітарну допомогу.

У червні Австрія передала українським рятувальникам та медикам автомобільну спецтехніку.

Окрім техніки до України прибуло й чимало іншого обладнання та спорядження.

Австрія Військова допомога Європа Світ Угорщина