fbpx
Украерорух передав гелікоптерний майданчик «Канів» Національній поліції

Украерорух передав гелікоптерний майданчик «Канів» Національній поліції

Авіація Гелікоптери МВС Національна поліція Україна Черкащина

Державне підприємство «Украерорух» на безоплатній основі передав гелікоптерний майданчик «Канів» Національній поліції України.

Про це повідомила пресслужба держструктури.

Саме тут буде створена база для базування та технічного обслуговування гелікоптерів Національної поліції України.

У сфері управління Міністерства інфраструктури України вертодром «Гелікоптерний майданчик Канів (Пекарі)», перебував з липня 2012 року.

Передача майна неприбуткового підрозділу відбулась за погодженням із Фондом держмайна в рамках оптимізації витрат Украероруху на непрофільні активи.

Видатки Украероруху на утримання майданчика у 2019 році становили близько 5 млн грн, за 9 місяців 2020 року – понад 2,5 млн грн.

Перший рейс на вертодром було виконано у 2013 році, а всього за період експлуатації гелікоптерного майданчика здійснено лише 66 прильотів.

Вертодром із пасажирським терміналом пропускною спроможністю 50 пасажирів на годину, розміщений у с. Пекарі Канівського району Черкаської області.

Термінал гелікоптерного майданчику «Канів»

Він придатний до виконання польотів усіх типів гелікоптерів масою не більше 13 000 кг, що відповідають технічним характеристикам «Клас 1» або «Клас 2» та сертифіковані за Category А або В Small Rotorcraft, за правилами візуальних польотів та правилами польотів за приладами.

Напередодні Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України оголосив тендер на закупівлю 2 комплектів ангару для зберігання авіаційної техніки, що будуть побудовані на вертодромі «Гелікоптерний майданчик Канів (Пекарі)».

Очікувана вартість закупівлі складає 10 788 730,00 грн, строк надання послуги – до 24 грудня 2020 року.

Технічна документація тендеру передбачає, що авіаційний ангар повинен бути обладнано системами: електроживлення, опалення, освітлення, вентиляції, та пожежного сповіщення. Авіаційний ангар повинний передбачати можливість відносно швидкого демонтажу.

Авіація Гелікоптери МВС Національна поліція Україна Черкащина