fbpx
Україна евакуювала з Лівану 134 своїх громадян та 45 іноземців

Україна евакуювала з Лівану 134 своїх громадян та 45 іноземців

Близький Схід ГУР МО Евакуація Ліван МЗС Світ Україна Цивільні громадяни

Головне управління розвідки Міноборони (ГУР) та міністерство закордонних справ України (МЗС) здійснили евакуацію громадян з Лівану.

Всього 1 жовтня було евакуйовано 179 осіб, з них 134 громадян України. Також на батьківщину повернулися 45 громадян інших країн, повідомили у ГУР.

Це була вже третя евакуація з Лівану, проведена у зв’язку з погіршенням безпекової та економічної ситуації в регіоні.

Серед евакуйованих 134 українців: 112 дорослих та 22 дитини. Крім того, було евакуйовано 45 осіб інших національностей, серед яких 31 дорослих та 14 дітей. Це громадяни Польщі, Чехії, Литви, Молдови, Бразилії та Лівану.

У ГУР зазначили, що ця операція стала частиною ширших зусиль з повернення українських громадян на тлі загострення ситуації на Близькому Сході.

«Операція була проведена оперативно і без ускладнень, з урахуванням існуючих загроз безпеці громадян у регіоні», – наголосили у повідомленні.

Україна висловила подяку Польщі та авіакомпанії SkyUp за сприяння у проведенні евакуації.

У ГУР нагадали, що 4 вересня 2024 року вони разом з міністерством закордонних справ успішно евакуювали з Лівану 25 громадян України, з яких 14 жінок і 11 дітей. А під час першої операції 3 серпня було евакуйовано 30 українців, зокрема 21 жінку та 9 дітей.

Загалом, у рамках трьох евакуаційних місій з Лівану було евакуйовано 234 особи, зокрема 189 громадян України та 45 іноземців, які виявили бажання покитути територію Лівану.

Наразі співробітники Головного управління розвідки та МЗС продовжують активну роботу з надання допомоги громадянам України у Лівані.

Тим, хто бажає скористатися допомогою держави, рекомендуємо звертатися до Посольства України в Ліванській Республіці за телефоном (+961) 5921668 або електронною поштою: [email protected].

Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38-044-238-16-57.

Близький Схід ГУР МО Евакуація Ліван МЗС Світ Україна Цивільні громадяни