fbpx
Україна модернізує протирадіолокаційні ракети Х-58У

Україна модернізує протирадіолокаційні ракети Х-58У

Авіаційне озброєння Авіація Випробування ДНВЦ ЗС України Су-24 Україна

Україна модернізує радянські протирадіолокаційні авіаційні ракети Х-58У.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресслужбу Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації ОВТ.

Разом з ракетою опрацьовується модернізація складових частин системи виявлення, прицілювання і цілевказання літака Су-24М.

Ракета Х-58У призначена для ураження радіолокаційних станцій зенітних ракетних комплексів без входження літака-носія в їх зону ураження.

За заявленими тактико-технічними характеристиками, бойове застосування ракети забезпечується при будь яких метереологічних умов (дощ, сніг, туман), у будь який час року без обмеження по географічні широті місця пуску.

Висота пусків складає від 100 метрів до 22 км. Максимальна дальність пуску з висоти 100 метрів складає 60 км, з 10 км – 250 км.

Зона пуску протирадіолокаційної ракети Х-58У

Швидкість польоту ракети – 4200 км/годину. Стартова вага ракети 650 кг, бойової частини – 149 кг з якої 58,5 кг вага вибухової речовини.

До складу ракетного комплексу входить сама ракета, універсальний підвісний контейнер, авіаційне катапультний прилад, пульт оператора та індикатор цілі.

Ракета Х-58У програмується перед пуском вбудованою спецапаратурою розвідки та цілевказання «Фантасмагория» або «Вьюга».

На Су-24М для можливості використання протирадіолокаційних ракет Х-58У встановлюється апаратура «Фантасмагорія» у двох комплектаціях змінних контейнерів «А», «В» та «С» (вироби Л-080 та Л-081), в залежності від типу та літери РЛС-цілі.

Су-24М ПС ЗСУ зі встановленим контейнером «Фантасмагория»

Під час передачі чергового відремонтованого у 2019 році бомбардувальника Су-24М, він був помічений з апаратурою «Фантасмагория».

Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації ОВТ залучений для проведення низки випробувань та робіт з науково-технічного супроводження в рамках виконання дослідно-конструкторських робіт по модернізації.

Авіаційне озброєння Авіація Випробування ДНВЦ ЗС України Су-24 Україна